Za projekt „Zaželi – snaga zajednice“ Općini Okučani dodijeljeno 1.237.500,00 eura bespovratnih sredstava

675 0

Autor Franjo Samardžić,  Izvor- foto Općina Okučani 

 

Na rok od tri godine želimo omogućiti sigurnu uslugu pomoći u kući na duže razdoblje za sve naše starije sugrađane koji tu vrstu usluge trebaju. U kontekstu tržišta rada  važno je imati sigurnost zapošljavanja na tri godine, a ne na nekoliko mjeseci –  kazao je ministar Marin Piletić.

OKUČANI, 23.  veljače 2024. – Aca Vidaković, načelnik Općine Okučani je  14. veljače na svečanom potpisivanju i uručivanju ugovora za Poziv „Zaželi – prevencija institucionalizacije”  održanom u Vinkovcima    preuzeo ugovor  kojim je  Ministarstvo  rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Općini Okučani  za projekt „Zaželi – snaga zajednice“ dodijelilo 1.237.500,00 eura bespovratnih sredstava. Ugovor je uručio ministar Martin Piletić. 

Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda plus (ESF+), Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027., prema pozivu „Zaželi – prevencija institucionalizacije“

Općina je nakon toga objavila javni poziv za iskaz interesa  zainteresiranih sudionika za uključivanje u projektne aktivnosti u projektu „Zaželi-snaga zajednice“ kojim će se osigurati posao teže zapošljivim ženama   koje će, što je također izuzetno važno,  pružiti usluga potpore i podrške u svakodnevnom životu krajnjim korisnicima, starim i nemoćnim osobama. 

-S produženjem ugovora na trajanje od tri godine želimo omogućiti sigurnu uslugu pomoći u kući na duže razdoblje za sve naše starije sugrađane koji tu vrstu usluge trebaju, a opet u kontekstu tržišta rada itekako je važno da imate sigurnost zapošljavanja na tri godine, a ne na nekoliko mjeseci –  kazao je ministar Marin Piletić.

Related Post

Policija ulovila 20-godišnjeg dilera

Autor - 19/05/2021 0
Foto PUBP, Ilustracija SLAVONSKI BROD, 19. svibnja 2021. – Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, dana 18. svibnja, dovršili su kriminalističko…