ZA PRSTE POLIZAT: „Ribarske večeri“ u Davoru održavaju se 6. i 7. kolovoza 

2449 0

Tradicionalna kulturno-gastronomska manifestacija  “Ribarske večeri” održava  se pod pokroviteljstvom  TZ Brodsko-posavske županije 

DAVOR – KUD Matija Antun Relković iz Davora i Općina Davor, pod pokroviteljstvom TZ Brodsko-posavske županije dana 6. i 7. kolovoza 2021. godine organiziraju tradicionalnu kulturno-gastronomsku manifestaciju pod nazivom “Ribarske večeri”.

Dvadeseti puta zaredom na trgu u Davoru posjetitelji će moći uživati u mirisima i okusima prženog šarana na ražnju. Osnovna ideja kojom su se članovi KUD-a vodili prilikom osmišljavanja i organiziranja ove manifestacije je bila turistička promocija mjesta Davor te popularizacija konzumacije slatkovodne ribe .

Događaj se odvija svake godine u prvom vikendu kolovoza mjeseca i vezan je za državni praznik Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Tijekom 2 dana trajanja manifestacije pripremit će se i pojesti nekoliko tona slatkovodne ribe iz rijeke Save i okolnih ribnjaka.

Također naglašavamo kako su svi posjetitelji obvezni pridržavati se epidemioloških mjera koje su trenutno na snazi i propisane od strane Stožera civilne zaštite. 

Related Post