ZABAVNO I POUČNO: Policijski službenici družili se s mališanima u vrtićima i educirali ih o ponašanju u prometu 

554 0

Djeca su se čak i „okušala“ u liku policajca/policajke, obučeni u reflektirajući policijski prsluk i sa STOP palicom simulirali su kako to policijski službenici pomažu djeci u prometu, a posebice kod prelaska obilježenog pješačkog prijelaza.

Foto  PU brodsko-posavska

SLAVONSKI BROD, 30.  rujna 2022. – Policijski službenici Policijske uprave brodsko – posavske, (Ured načelnika i Postaje prometne policije Slavonski Brod) su povodom Dana policije, s preventivnim aktivnostima posjetili dječje vrtiće Potjeh, Gita i Palunko u Slavonskom Brodu, s ciljem edukacije djece na temu sigurnog sudjelovanja u prometu kao pješaka i putnika u motornom vozilu. 

Kroz druženje s policijskim službenicima djeca su saznala puno korisnih informacija o policijskim poslovima, prometnim pravilima, kretanju pješaka u prometu kao i obvezi korištenja auto sjedalice. Djeca su se čak i „okušala“ u liku policajca/policajke, obučeni u reflektirajući policijski prsluk i sa STOP palicom simulirali su kako to policijski službenici pomažu djeci u prometu, a posebice kod prelaska obilježenog pješačkog prijelaza. Ovim prekrasnim druženjem djece i policijskih službenika ostvaren je kontakt kojim je pojačano povjerenje djece u policajce kojima se uvijek mogu obratiti za pomoć. 

Navedenom edukativno-preventivnom aktivnošću djeca su se kroz igru mogla upoznati sa djelićem poslova koje obavljaju prometni policajci, no svakako treba napomenuti da su djeca pokazala kako već raspolažu određenim znanjem i osnovama sigurnog sudjelovanja u prometu. Nakon edukacije djeci je bilo omogućeno da pogledaju službeno policijsko vozilo, te su sa policajcima razgovarali, postavljajući im zanimljiva pitanja. Na posljetku, mališane je ipak najviše razveselilo razgledavanje službenog vozila i policijske opreme. 

Related Post