ZADRUŽNO PODUZETNIŠTVO

1344 0

Vida Iličić smatra da ih je nužno objediniti u jedinstvenu ponudu u cilju uspješnijeg plasmana na tržište ili kao turističku ponudu

 

 

NOVA GRADIŠKA, 25. travnja 2014. – Turistička zajednica Nova Gradiška, Udruga čuvara pučke kulturne baštine „Tkanica“ i LAG zapadna Slavonija organizirali su danas vrlo zanimljivu i korisnu prezentaciju zadružnog poduzetništva i predstavljanje zadruge Klaster kuna iz Pakraca. Nažalost, veoma mali broj vlasnika općih poljoprivrednih i obiteljskih gospodarstava, te pojedinaca koji se bave raznim proizvodnjama i uslužnim djelatnostima na novogradiškom području nije bio nazočan na prezentaciji koju je održala Vida Iličić, direktorica Poduzetničkog centra Pakrac.

 

Govorila je o osnivanju i radu Poduzetničkog centra Pakrac i zadruge Klaster kuna i na primjeru njihovog uspješnog rada i djelatnosti koje objedinjuju ukazala na nužnosti udruživanja proizvođača raznih slavonskih proizvoda i rukotvorina, te pružatelja usluga. Smatra da ih je nužno objediniti u jedinstvenu ponudu u cilju uspješnijeg plasmana na tržište ili kao turističku ponudu.

Kako je istaknula, njihovom primjeru žele pokazati drugima kako se treba organizirati, što znači partnerstvo i međusobno pomaganje u cilju unapređenja kvalitete proizvoda i usluga te jačanja konkurentnosti.

-Potrebe su razlog za udruživanje u zadruge ili klastere i to uz podršku struke i u suradnji s lokalnom samoupravom, ali uz nužnu međusobnu dobru komunikaciju – kazala je Vida Iličić.

 

Ova prezentacija zadružnog poduzetništva trebala bi biti prva u nizu sličnih edukacija i poslova vezanih za udruživanje malih proizvođača na novogradiškom području u cilju promoviranja i zajedničkog plasiranja proizvoda što je i jedan od uvjeta za veću materijalnu korist.

Prezentaciju je otvorila Marijana Vidić Poleto, voditeljica LAG-a zapadna Slavonija.

Related Post

DAN POLJA PIVARSKOG JEČMA

Autor - 25/05/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 25 svibnja 2015 – Jučer je, po petnaesti put, u organizaciji Poljoprivredno-prehrambenog kompleksa i Tvornica slada Slavonija slad…