Zahvaljujući dojavi policajci u Dragaliću uhvatili provalnika u krađi

1216 0

U Okučanima mladiću se nije isplatila krađa novčanika. Uhvaćen i za nekoliko desetaka kuna „zaradio“ kaznenu prijavu i dobio status lopova

NOVA GRADIŠKA, 12. studenog 2018. – Dana 9. studenoga, na području Općine Dragalić, policijski službenici Policijske postaje Okučani, uhvatili su mušku osobu na mjestu počinjenja kaznenog djela teške krađe u pokušaju. U provali ga je uočila susjeda vlasnika zgrade, odmah pozvala policiju, te na takav način omela u njegovu naumu otuđenja

predmeta. Policajci su kriminalističkim istraživanjem utvrdili da se radi o 42-godišnjaku, koji je oko 16.30 sati, provalio u nenastanjenu novoizgrađenu zgradu (vlasništvo 66-godišnjaka).

U subotu (10. studenoga), oko 19.30 sati, policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Brod, uhitili su 20-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe na području Općine Okučani. Naime, policija je utvrdila da je 20-godišnjak, dana 29./30. listopada, iz otključanog osobnog automobila, ukrao novčanik sa manjim novčanim iznosom i osobnim dokumentima (vlasništvo 18-godišnjaka). Na prostoru željezničkog kolodvora u Okučanima, 18-godišnjak je pronašao svoj novčanik, koji je počinitelj odbacio, no bez novca (više desetaka kuna) i bankovne kartice. Iste noći počinitelj je pokušao podići novac na bankomatu pomoću ukradene bankovne kartice u čemu nije uspio.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju policijski službenici, protiv dvojce počinitelja (42-godišnjaka i 20-godišnjaka) kaznenih djela podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Related Post