Zamjenik župana Damir Mirković s kajakašima i kanuistima Marsonije

2054 0

Autor bpz.hr

SLAVONSKI BROD – Predstavnici Kajak – kanu kluba Marsonia: trener Igor Krajina, predsjednik Zdenko Jambrešić, mlada hrvatska reprezentativka Vanesa Tot i predsjednik Zajednice športskih udruga Brodsko- posavske županije Josip Samardžić,  posjetili su danas brodsko-posavskog zamjenika župana Damira Mirkovića i upoznali ga s najnovijim uspjesima i rezultatima u pojedinačnim i klupskim natjecanjima.

Naša najuspješnija kanuistica, članica Kajak- kanu kluba Marsonia iz Slavonskog Broda i standardna hrvatska reprezentativka Vanesa Tot, nastavila je nizati uspjehe.  Na nedavno održanom Europskom prvenstvu u kajak- kanu maratonu u Metkoviću, Vanesa je u disciplini kanua jednokleka  za seniorke osvojila drugo mjesto!

U cilj je ušla za 1 sat 24 minute i 28.41 sekunde, a za pobjednicom, Ukrajinkom Liudmylom Babak  zaostala je minutu i 38.03 sekundi.

Na natjecanju u Metkoviću posebno su zanimljive bile  utrke veterana na stazi dugoj 22km.  Natjecatelji su bili podijeljeni u natjecateljske grupe prema starosnoj dobi od prve grupe 35 do 39 godina, pa redom do grupe starosne dobi iznad 70 godina.

U disciplini kajak jednosjed – veterani u starosnoj grupi od 55 do 59 godina član Uprave Kluba i natjecatelj Boris Hrečkovski zauzeo je 9.  mjesto, a Zdravko Zvačko na cilj je stigao 10.

U disciplini kanu jednoklek u starosnoj grupi od 45-50 godina Ivan Erceg bio je srebrni, a najstariji natjecatelj iz Hrvatske, predsjednik Kluba Zdenko Jambrešić je u starosnoj kategoriji od 65 do 69 godina osvojio 5. mjesto.

Ekipa Kajak- kanu kluba Marsonia svojim radom i sportskim rezultatima zadivljuje i daleko mlađe ljubitelje kajaka i kanua, a mlađi natjecatelji već sada osvajaju najviša odličja na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Vanesa će idući mjesec nastupiti na svjetskom prvenstvu u Portugalu, a već sljedeće godine pokušat će izboriti nastup na Olimpijadi.

Upoznavši zamjenika župana Damira Mirkovića s najnovijim rezultatima i planovima za iduću natjecateljsku sezonu, predstavnici Kluba pozvali su ga da im se pridruži na jednom od treninga.  Zamjenik Mirković obećao je pomoći Klubu u nabavi neophodne opreme i novčanom potporom olakšati pripreme za nastupajuća natjecanja

Related Post

Činjenice o koronavirusu

Autor - 29/04/2020 0
Autor koronavirus.hr Novi koronavirus koji se pojavio 2019. godine nazvan je SARS—CoV-2, otkriven je u Kini krajem 2019. Radi se…