Zapaljena prva adventska svijeća

1712 0

Autor Franjo Samardžić, Fofografije Dorijan Pok, Slavonski hr.
NOVA GRADIŠKA – Rijetko koji grad može se pohvaliti sa toliko brojnim sadržajima u prosincu. Dva su tome razloga, kaže zamjenica gradonačelnica Ivana Trupina. To su vrijeme adventa i obilježavanje Dana grada 8. prosinca. Treba dodati da svih tih događanja ne bi bilo, kako naglašava, da nema toliko udruga i društava, te gradskih institucija u kulturi i obrazovanju. Grad Nova Gradiška i Turistička zajednica su ti koji sve to skupa koordiniraju, osmisle i omoguće Novogradiščanima, najmlađima i najstarijima, da se u prosincu okupljaju i druže u predblagdanskom raspoloženju.
Jučer je otvoreno klizalište, a kod župne crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije zapaljena je prva adventska svijeća. Molitvu je predvodio župni vikar vlč. Marko Dušak, a u prigodan program izveo je župni pjevački zbor. Uz kuhano vino i čaj okupljene sugrađane pozdravile su zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina i direktorica Turističke zajednice grada Nova Gradiška Dinka Matijević.
Treba dodati da su učenici Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška ispred crkve postavili adventski kalendar u kome su za svaki dan navedena adventska događanja.
Narednih dana, gradu u čast, odvijati će se brojna događanja vezana za advent i obilježavanje Dana grada. Svečana sjednica Gradskog vijeća održati će se u subotu.

 

Related Post