Zbog pandemije koronavirusa danas nema obilježavanja Dana županije

363 0

Kada to prilike dopuste organizirat će se prigodna svečanost na kojoj će dobitnicima biti uručene županijske nagrade i priznanja
Autor bpz.hr
SLAVONSKI BROD, 15. travnja 2020 – Ovogodišnji Dan brodsko-posavske županije, 15. travnja, obilježavamo u dosada nezapamćeno vrijeme epidemiološke krize koja je pogodila cijeli svijet pa tako i ovaj dio Republike Hrvatske. Prilika je podsjetiti kako upravo sada trebamo sačuvati optimizam i nadu. Hrvatski narod, nažalost, ima velikih iskustava u nošenju s krizama. Preživjeli smo i ostvarili pobjedu u Domovinskom ratu, nosili se s ratnim posljedicama, borili sa učincima ekonomske krize iz 2008. godine, a ovaj kraj naše Domovine nisu štedjele ni prirodne katastrofe poput poplava, onečišćenog zraka i vode. Sve to smo izdržali zahvaljujući jedinstvu, odlučnosti i vjeri u bolje sutra. Ostaje tek vidjeti kakve će posljedice u svijetu ostaviti globalna pandemija koronavirusa, no bit ćemo spremni za sve scenarije i nastojat ćemo ublažiti njene učinke kako bi svim našim stanovnicima zajamčili poslovnu, gospodarsku i socijalnu sigurnost u neizvjesnim vremenima koja su pred nama. Bez obzira na razvoj situacije, život, poslovanje, obrazovanje i društvo općenito – ne smiju stati i pokleknuti. Iz svega trebamo izvući pouku, ali i shvatiti ovu krizu kao izazov u sagledavanju novih mogućnosti i prilika koje će se stvoriti na socio-ekonomskom području. Zato je od presudnog značaja u vremenu pred nama sinergija predstavničke i izvršne vlasti u donošenju odluka za oporavak i razvoj Brodsko-posavske županije, jer samo zajedničkim djelovanjem lokalne samouprave, Županije i Države dugoročno možemo umanjiti posljedice i početi ostvarivati pozitivne pomake. S tom porukom, svim vijećnicima Županijske skupštine i svim stanovnicima Brodsko-posavske županije čestitamo Dan Brodsko-posavske županije, a svim dobitnicima Županijskih nagrada i priznanja od srca čestitamo na njihovom doprinosu i radu u promicanju ovog dijela Lijepe naše.
Kada to prilike dopuste Brodsko-posavska županija organizirat će prigodnu svečanost na kojoj će dobitnicima nagrade i priznanja biti uručeni.

Related Post