ZPA & ROSER Lopez Espinosa: Revel Revel  

666 0

Plesna uspješnica REVEL REVEL Zagrebačkog plesnog ansambla i katalonske umjetnice Roser Lopez Espinose bit će izvedena u utorak i srijedu, 24. i 25. svibnja u 20 sati u Zagrebačkom kazalištu mladih. 

Nakon nedavnih gostovanja u Požegi i Zadru, predstava se vraća zagrebačkoj publici u ponešto izmijenjenom izdanju; uz Margaretu Firinger, Andrejau Jandrić, Gendis Putri Kartini, izvode ju Sintija Kučić i nova članica ansambla Linda Tarnovski.
Nakon zagrebačkih izvedbi predstava se sprema na gostovanja u Crnu Goru i Izrael, a tijekom ljeta igrat će u sklopu Dubrovačkih ljetnih igara te Hvar Summer festivala.

REVEL REVEL ekipu čini pet žena, pet različitih univerzuma koji ipak dijele zajedničke nazivnike, poglavlja povijesti, prijeđene putove. I, možda više od svega, spremnost da propitkuju prirodu vlastitih sloboda, u međusobnom preplitanju i amalgamiranju, čiji je ishod čista radost. Njihovo slavljenje je stav, ne bijeg. Njihov odabir radosti usred kaosa i tektonskih promjena kroz koje prolazi naš svijet gleda u nas širom otvorenih očiju. Što vi vidite dok im uzvraćate pogled?

IZ KRITIKA:
Sljubljivanje glazbe i plesa prerasta u neodoljivo privlačan spoj. (kritikaz.com, Olga Vujović)
Brze i žestoke… (plesnascena.hr, Maja Đurinović)

Related Post

Dobitnici županijskih priznanja

Autor - 15/04/2021 0
SLAVONSKI BROD – Brodsko-posavska županija dodjeljuje javna priznanja pravnim i fizičkim osobama za zapažene poslovne i druge uspjehe u određenoj…