Župan Danijel Marušić proglasio prirodnu nepogodu na području BPŽ

1290 0

Župan Brodsko-posavske županije proglasio je s danom 21. srpnja 2023. prirodnu nepogodu na području općina Bebrina, Brodski Stupnik, Bukovlje, Cernik, Davor, Donji Andrijevci, Dragalić, Garčin, Gornja Vrba, Gornji Bogićevci, Gundinci, Klakar, Nova Kapela, Okučani, Oprisavci, Oriovac, Podcrkavlje, Rešetari, Sibinj, Sikirevci,  Slavonski Šamac, Stara Gradiška, Staro Petrovo Selo, Velika Kopanica, Vrbje, Vrpolje i gradova Slavonski Brod i  Nova Gradiška.

Uslijed olujnog nevremena, praćenog jakim udarima vjetra i obilnom kišom, a na pojedinim područjima i tučom na navedenom području nanesene su velike materijalne štete na građevinskim i infrastrukturnim objektima te poljoprivrednim kulturama, naročito na višegodišnjim nasadima voćnjaka i vinograda dana 19. srpnja 2023. godine

Odlukom se pozivaju svi oštećenici na područjima navedenih općina i gradova da prijave štetu nadležnom općinskom (gradskom) povjerenstvu u pisanom obliku, na propisanom obrascu, najkasnije u roku od osam dana od dana donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode.

Related Post