ŽUPAN POTPISAO UGOVOR: 10 milijuna kuna za projekt “Razvoj zdravstvene usluge usmjerene pacijentu”

1344 0

Cilj je obnova domova zdravlja u Davoru, Okučanima i Starom Petrovom Selu te nabava opreme za koncesionare u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i domove zdravlja

Zagreb, 13. lipnja 2018. Za  Projekt „Razvoj zdravstvene usluge usmjerene pacijentu” vrijedan 10 milijuna kuna od čega će 85% biti financirano iz europskih izvora,  danas je, u Zagrebu,  potpisan Ugovor o provedbi. Cilj ovog projekta je unapređenje infrastrukture putem obnove i izgradnje novih zgrada, obnova domova zdravlja u Davoru, Okučanima i Starom Petrovom Selu te nabava opreme za koncesionare u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i domove zdravlja. Time se planira povećati  visina zdravstvene usluge na području cijele Županije, ali i smanjiti broj uputnica za specijalističke preglede.

Projekt se  financira temeljem provedenog Javnog poziva „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini.

Ukupna vrijednost projekta je 11.843.801,88 kn od čega se 10.067.231,58 kn odnosi na bespovratna sredstva, dok će se iznos  od 1.776.570,30  sufinancirati iz županijskog proračuna, odnosno dio koji se odnosi na koncesionare , dok će domovi zdravlja sami financirati svoj dio udjela u Projektu.

Projekt je namijenjen za ulaganja na primarnoj razini zdravstvene zaštite: obiteljska medicina, dentalna medicina, ginekologija i zdravstvena zaštita djece. opremanje specijalističke ordinacije za kardiologiju i oftalmologiju u DZ Slavonski Brod. Ovaj projekt obuhvaća infrastrukturne  radove na izgradnji novog krila zgrade u Domu zdravlja Slavonski Brod i manji infrastrukturni radovi u DZ Nova Gradiška. Također, unutar projekta uključena je i nabava medicinske opreme za domove zdravlja, kao i nabava medicinske opreme za koncesionare.

Ugovor o početku realizacije ovog projekta, s ministricom Gabrijelom Žalac potpisao je župan Danijel Marušić. (bpz.hr)

Related Post

DAN CIVILNE ZAŠTITE

Autor - 01/03/2016 0
Slavonski Brod 29. veljače 2016. – Povodom predstojećeg Dan civilne zaštite, danas su se u Velikoj vijećnici županijske uprave sastali…