ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA: Važne odluke za novogradišku bolnicu i škole

1417 0

Autor Franjo Samardžić

Ukupna vrijednost predloženih projekata energetske obnove zgrada u Općoj bolnici iznosi 43,1 milijun kuna

NOVA GRADIŠKA, 30. svibnja 2019. – Predsjednik Pero Ćosić sazvao je za 4. lipnja sjednicu Županijske skupštine. U dnevnom redu je 14 točaka sa skoro 50 podtočaka među kojima su i one od velikog značaja za Opću bolnicu Nova Gradiška, Gimnaziju, Elektrotehničku i ekonomsku školu i OŠ „Ljudevita Gaja“.
Predlaže se županijskim skupštinarima, da uz ostalo, prihvate više odluka i kapitalnih projekata energetske obnove zgrada u zdravstvu i obrazovanju. Trebaju potvrditi energetsku obnovu zgrada novogradiške bolnice koju je već najavljivao ravnatelj dr. Josip Kolodziej.
O kolikim se poslovima radi i kakav značaj imaju govori podatak da ukupna vrijednost predloženih projekata u Općoj bolnici iznosi 43,1 milijun kuna. Najviše, 26,8 milijuna kuna, utrošit će se u obnovu nove bolnice, a ostatak u obnovu stare bolnice, zgrade transfuzije, ginekologije, pedijatrije, ambulante i odjela kirurgije i interne medicine, te zgradu kuhinje i upravne zgrade.
Od sedam projekta obnove zgrada koje koristi obrazovanje u brodsko-posavskoj županiji ukupne vrijednosti 39,5 milijuna kuna u energetsku obnovu zgrade Gimnazije planira se utrošiti 4,7 , a zgrade OŠ „Ljudevit Gaj“ 7,8 milijuna kuna.
Kako se naglašava, energetska obnova navedenih zgrada za posljedicu će imati velike uštede, ponajprije toplinske energije. Ušteda se kreće oko 70 posto.
Za Elektrotehničku i ekonomsku školu veoma je značajno davanje suglasnosti za stjecanje prava vlasništva nad česticom i školskom zgradom u kojoj škola radi budući da su u vlasništvu Grada Nova Gradiška. Podsjetimo. Gradsko vijeće Nove Gradiške već je, na sjednici održanoj 7. ožujka, donijelo odluku o prijenosu vlasništva školi bez naknade. Zgrada zahtijeva ulaganja i energetsku obnovu i nužno riješiti pitanje vlasništva kako bi se ulaganja mogla realizirat uz pomoć Brodsko-posavske županije kao osnivača škole.

Related Post