10 GODINA PRORGAMA USAVRŠAVANJA MENAGERA – PUMA

818 0

Slavonski Brod, 16. veljače 2016. – Već deset godina za redom Brodsko-posavska županija, putem Upravnog odjela za gospodarstvo, a u suradnji sa Hrvatskom udrugom poslodavaca (HUP) provodi

“Program usavršavanja managera – PUMA” u Brodsko-posavskoj županiji. Tim povodom, danas su u Velikoj vijećnici potpisani Ugovori o nastavku suradnje u ovoj godini., a potpisali su ih župan Danijel Marušić i zamjenik glavnog direktora HUP-a Bernard Jakelić. Svrha ovog programa je edukacija i stručno usavršavanje poduzetnika i nadarenih studenata Veleučilišta u Slavonskom Brodu i Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku s područja Brodsko-posavske županije, a kroz održavanje jednodnevnih seminara tijekom godine s eminentnim predavačima i temama iz područja poduzetništva i managementa u poduzetništvu.

„Neke od tema tiču se i zakonskih odredbi i obveza poduzetnika, koji, zbog dinamike njihova propisivanja, nisu u mogućnosti pratiti sve novine na tom području, tako da putem ovih seminara dobivaju pravovremene informacije ali i praktična rješenja što im uvelike olakšava poslovanje”-rekao je danas okupljenima u Velikoj vijećnici Bernard Jakelić, zamjenik glavnog direktora HUP-a.

Župan Danijel Marušić, prije same svečanosti potpisivanja Ugovora dodao je kako o uspješnosti PUMA programa najviše govori činjenica da se kontinuirano provodi još od 2006. godine, te da je kroz njega prošlo 1327 polaznika, a i organizatori i polaznici zadovoljni su njegovim učinkom.

Imajući to u vidu Brodsko-posavska županija i ove je godine osigurala proračunska sredstva u visini od 50.000 kuna s kojima će sufinancirati provođenje PUMA programa. Inače, kako s moglo čuti na današnjem sastanku, Program se sastoji od 10 mjesečnih cjelodnevnih seminara godišnje na kojima se obrađuju najaktualnije teme iz gospodarstva, a polaznici su direktori, vlasnici i manageri naših tvrtki te studenti Veleučilišta u Slavonskom Brodu i Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu.

Uz župana Danijela Marušića, njegovu zamjenicu Dunju Magaš, pročelnika UO za gospodarstvo Stjepana Bošnjakovića, zamjenika glavnog direktora HUP-a Bernarda Jakelića, na današnjem sastanku nazočili su i Ivan Sarić iz Regionalnog ureda HUP-a Osijek, Ivica Kožul, predstavnik tvrtke Kožul d.o.o i Igor Majdandžić, u ime tvrtke Inin d.o.o. iz Slavonskog Broda.

Related Post