10 NOVOOBOLJELIH: Stožer CZ BPŽ poziva na cijeljenje i oprez

1218 0

SLAVONSKI BROD,  6.  lipnja 2021. –  Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u protekla 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 10 novooboljelih osoba od COVID-19 (4 s područja Slavonskog Broda, 3 s područja Nove Gradiške, 2 s područja Općine Cernik i 1 s područja Općine Staro Petrovo Selo).

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako iznosi 11.920.

U zadnja 24 sata nije bilo preminulih osoba od posljedica bolesti COVID- 19. Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako i dalje iznosi 237.

U slavonskobrodskoj Općoj bolnici “Dr. Josip Benčević” hospitalizirano je ukupno 26 osoba  od čega je 6 na respiratoru.

U novogradiškoj Bolnici hospitalizirane  su 4 osobe  od čega je jedna osoba na respiratoru.

Prema podacima policijske uprave Brodsko-posavske županije trenutno se pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalazi 268 osoba.

Stožer CZ BPŽ opetovano poziva sve zainteresirane punoljetne osobe s brodskog područja naše županije koje se do sada nisu cijepile protiv COVID-19 da se odazovu na cijepljenje u dane srijeda 09.06.2021. (druga doza je 05.07.2021. u isto vrijeme kada i prva doza) te petak 11.06.2021 (druga doza je 10.07.2021. u isto vrijeme kada i prva doza), u sportsku dvoranu Srednje poljoprivredne škole (Srednja škola  „M.A. Reljlković“, Slavonski Brod) od 8 do 13 sati. Druga doza će biti na naznačene termine također u Srednjoj školi „M.A, Reljković“. Cijepit će se Pfizer cjepivom u prvom dozom cjepiva. Potrebno je ponijeti zdravstvenu iskaznicu. Mogu se cijepiti samo osobe koje imaju boravište i prebivalište u Brodsko-posavskoj županiji te koje imaju zdravstvenu iskaznicu hrvatskog zdravstvenog osiguravajućeg društva.

Stožer CZ BPŽ ovim putem obavještava javnost kako situacija  s virusom SARS-CoV-2 na području Brodsko-posavske županije i dalje bilježi silazni trend, no epidemija još nije završila te se u svim prilikama i dalje treba pridržavati svih propisanih epidemioloških mjera i preporuka HZJZ.

 

Related Post