12 NOVOZARAŽENIH: S. Brod 5, G. Vrba 2, N. Gradiška i općine Cernik, S.P. Selo, Bukovlje i Vrpolje po 1

703 0

Do sada ukupno 393 zaražene osobe na području brodsko-posavske županije, aktivna 141, trenutno u bolnici 8, a u samoizolaciji 657 osoba

SLAVONSKI BROD, 31. kolovoza 2020. – U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 12 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2.

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina):

grad Slavonski Brod (5), općina Gornja Vrba (2) te po 1 osoba u gradu Nova Gradiška i općinama Cernik, Staro Petrovo Selo, Bukovlje i Vrpolje.

 

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 393, dok je broj aktivnih slučajeva 141(stanje na jučerašnji dan). Hospitalizirano je 8 osoba (stanje isto kao i prethodni dan), nema hospitaliziranih osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije se trenutno na području Brodsko-posavske županije nalazi 657 osoba (131 osoba manje u odnosu na prethodni dan), od čega se u županijskom karantenskom objektu trenutno nalaze 2 pozitivne osobe.

Od danas je u primjeni Odluka nacionalnog Stožera CZ o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Brodsko-posavske županije kojom je broj osoba na svadbenim svečanostima i sahranama ograničen na najviše 50 osoba, na privatnim svečanostima i proslavama na najviše 20 osoba, obavezno je nošenje maski na društvenim i javnim okupljanjima u zatvorenom prostoru, a sportska natjecanja mogu se održavati bez prisustva gledatelja. Također, organizatori društvenih okupljanja i vlasnici ugostiteljskih objekata odgovorni su za provođenje i pojačani nadzor pridržavanja epidemioloških mjera.

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 ukoliko ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana – navodi u današnjem priopćenju Stjepan Bošnjaković, načelnik Stožera CZ BPŽ.

Related Post