878 0

NOVA GRADIŠKA 6. studenoga 2011. – Društvo za uzgoj i zaštitu ptica „Novska“ otvorit će u četvrtak 10. studenog izložbu ptica koja će obilježiti 9. Otvoreno ornitološko prvenstvo Slavonije „Nova Gradiška 2011“. Na izložbi će se naći velik

broj zanimljivih vrsta malih

ptica, od kanarinaca do papiga i papigica, koje su zasigurno interesantne za pogledati svim ljubiteljima životinja i zaljubljenicima u ove pernate ljubimce. A vjerojatno će najzanimljivije biti djeci. Izložba se može posjetiti u subotu cijeli dan (od 8 do 20 sati ) i u nedjelju od 8 do 14 sati na lokaciji bivše robne kuće u centru grada.

 

 

– LINK – NA PRILOG SA PROŠLOGODIŠNJE IZLOŽBE

 

Izložba će biti održana u vremenu od 10.11. do 13.11.2011. godine uz slijedeći raspored:

– četvrtak, 10.11. od 14:00 do 20:00 sati – prijem izložbenih eksponata

– petak, 11.11. od 08:00 do 18:00 sati – ocjenjivanje

– subota, 12.11. od 08:00 do 20:00 sati izložba otvorena za javnost

– nedjelja, 13.11. od 08:00 do 14:00 sati izložba otvorena za javnost

– nedjelja, 13.11. u 14:00 sati zatvaranje izložbe i izdavanje izložbenih eksponata.

 

Društvo za uzgoj i zaštitu ptica Novska je najmlađe ornitološko društvo u Hrvatskoj. Osnovano je u trećem mjesecu 2007. godine i broji 43 člana.

Znak društva je plavetna sjenica (Parus caeruleus).

Većina članova su do sada bili članovi drugih ornitoloških društava, društava za uzgoj malih životinja ili uzgajatelji koji nisu pripadali niti jednom društvu. Sjedište udruge je Novskoj, ali udruga djeluje na širem području koje, osim Novske, obuhvaća gradove Kutinu, Daruvar, Nova Gradišku, Lipik, Pakrac, Garešnicu i općine Okučani, Popovača, Lipovljani i Jasenovac.

 

Glavni ciljevi Društva su:

• Organiziranje uzgoja i zaštite ptica

• Razvoj ornitologije i zaštita ptica u prirodi

• Očuvanje čovjekove okoline

• Povezivanje s istim ili sličnim udrugama, organizacijama i institucijama u zemlji i inozemstvu.

 

Naši članovi se bave uzgojem: kanarinaca boje, kanarinaca stasa, domestificiranih egzota, egzotičnih ptica, ptica europske faune, križanaca, malih, srednjih i velikih papiga. Potrebno je istaći da članovi našeg Društva svojim uzgojem postižu izvanredne rezultate i ostavljaju svoj pečat na izložbama diljem Lijepe naše, a posebno na nacionalnim izložbama koje se održavaju tradicionalno svake godine, ali i u Europi gdje su dva naša člana osvojili prva mjesta na Europskoj izložbi malih životinja u Nitri, Slovačka.

Na nastupajućoj Izložbi, osim članova naše Udruge, očekujemo izlagače iz ornitoloških društava iz Zagreba, Karlovca, Siska, Osijeka, Slavonskog broda, Nove Gradiške, Daruvara, Kutine, Garešnice, Okučana, Pakraca, Davora, Petrijevaca, Sinja, Ogulina i drugih gradova diljem Hrvatske. Osim izlagača iz navedenih gradova i navedenih država, očekujemo i uzgajivače – posjetitelje iz svih regija Lijepe naše, ali i iz drugih država.

 

Uz želju da nas posjetite u subotu 12.11.2011. od 08 – 20 sati ili nedjelju 13.11.2011. godine od 08 – 13 sati kada je Izložba otvorena za posjetitelje, srdačno vas pozdravljamo!

 

ORGANIZACIJSKI ODBOR

Related Post

“APEL ZA CRNOG”

Autor - 30/05/2013 0
Građanke i građani, Kino komuna “King Kong” i Udruga Prevencija u suradnji s TZ Nova Gradiška organiziraju projekciju filma “Prljavi…