641 0

NOVA GRADIŠKA, 10. siječanj 2012.- Antun Jakobović, policijski službenik za odnose s javnošću u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj trebao je i danas vremena za pripremiti dnevno izvješće za novinare i javnost.

Policija svakodnevno ima posla. Krade se svakodnevno, u prometu su za volanom pijani i vozači sa zabranom, pijanci se tuku u birtijama, nasilnici maltretiraju supruge i djecu, švercaju se preko granice cigarete, meso i rakija, puca se iz oružja koje se nelegalno posjeduje, droga je u automobilima i džepovima maloljetnika i od njih starijih dilera. Dojam je da je građana u prekršajima i kaznenim djelima daleko više od policajaca. Kuda sve to vodi posebna je tema. Evo današnjeg izvješća Antuna Jakobovića, a običan je dan, utorak tek.

 

Nasilje, droga , oružje

 

Na području Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom protekla 24 sata evidentirano je ukupno tri kaznena djela od kojih su sva tri kaznena djela iz općeg kriminaliteta. Radi se o imovinskim kaznenim djelima i to dva kaznena djela krađe kada je ukradena stvar male materijalne vrijednosti i jednom kaznenom djelu teške krađe.

 

Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom protekla 24 sata dogodilo se ukupno četiri prometne nesreće od kojih jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i tri prometne nesreće s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozlijede.

 

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave brodsko-posavske evidentirano je ukupno šest prekršaja i to jedan prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, tri prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, jedan prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga i jedan prekršaj iz Zakona o oružju.

 

Cigarete unosna roba za krađu

 

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja u vezi počinjena tri kaznena djela „Teške krađe“ (provaljivanjem) u kioske na području grada Slavonskog Broda, naselja Oriovac i Donji Andrijevci policija je jučer utvrdila osnovanu sumnju da je kaznena djela počinio 27-godišnjak s područja grada Zagreba. On je u noći sa 22./23. prosinca 2011. godine provalio u tri kioska na području Slavonskog Broda, Oriovca i Donjih Andrijevaca i iz njih otuđio veću količinu cigareta raznih marki ukupne vrijednosti oko 45 000 kuna. Protiv njega slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu za tri kaznena djela „Teške krađe“.

 

Tek mu je dvadeset

 

Policija je jučer 15-ak minuta iza ponoći u mjestu Bodovaljci prilikom kontrole vozača osobnog automobila marke „Ford Escort“, NG-registracija izmjerila 1,76 promila alkohola u organizmu 20-godišnjaka iz Nove Gradiške. Vozač je isključen iz prometa i izdana mu naredba za smještanje u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja odnosno prestanka djelovanja opojnog sredstva. Nadalje je utvrđeno da je mladić upravljao vozilom za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 18. rujna 2011. do 18. rujna 2012. godine. Protiv njega slijedi optužni prijedlog prekršajnom sudu zbog vožnje pod utjecajem alkohola i kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela „Izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude“

Related Post