17 NOVIH POZITIVNIH OSOBA U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI

415 0

SLAVONSKI BROD, 7. veljače 2021. – Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 17 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem).

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Nova Gradiška (7), općina Staro Petrovo Selo (4), grad Slavonski Brod (3) te općine Cernik, Okučani i Rešetari (po 1).

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 8.038, dok je broj aktivnih slučajeva 99. U tjednu na izmaku evidentirano je ukupno 120 novih zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije što predstavlja smanjenje u odnosu na prethodni tjedan (139) od 14 %, a ovaj tjedan je ujedno i osmi uzastopni tjedan sa smanjenjem broja novih zaraženih osoba na tjednoj razini. Trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 86, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 186.

U zadnja 24 sata nije bilo preminulih osoba od COVID-19. Hospitalizirano je ukupno 55 osoba (3 osobe više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 41 osoba, a u novogradiškoj bolnici 14 osoba. Pet hospitaliziranih osoba je na respiratoru (isto kao i prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 565 osoba (16 osoba manje nego prethodni dan).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije poziva sve građane koji se žele cijepiti protiv COVID-19 da se jave i predbilježe kod svog obiteljskog liječnika kako bi pravovremeno bili obaviješteni o terminu i mjestu cijepljenja.

Related Post

SAVJETI VOZAČIMA

Autor - 13/11/2015 0
SLAVONSKI BROD, 13. studeni 2015. – Policija podsjeća sve vozače i sudionike u prometu na poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti…