17. OLIMPIJSKI FESTIVAL DJEČJIH VRTIĆA: Mali Novogradiščani u prve dvije minute Okučancima zabili tri gola

1892 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 3. svibnja 2018. – Sedamnaesti po redu Olimpijski festival dječjih vrtića novogradiškog kraja još je jednom bio događaj pun sportskog nadahnuća, druženja i zadovoljstva, ponajprije onih najmlađih, polaznika dječjih vrtića iz Nove Gradiške, Okučana, Cernika, Starog Petrovog Sela i Nove Kapele.

Zadovoljstava je bilo i na punim tribinama NK „Sloge“ odakle su za svoje ljubimce navijali mame i tate, bake i djedovi, braće i sestre, te na samom nogometnom igralištu gdje su najmlađe sportaše došli pozdraviti gradonačelnik Vinko Grgić, koji je otvorio Olimpijski festival dječjih vrtića, ravnateljica Dječjeg vrtića Vera Trobić, predstavnici Policije i Saveza športova i Ivan Šmit , općinski načelnik u Novoj Kapeli.

Olimpijsku zastavu u stadion su, na čelu kolone, koju je predvodila odgojiteljica Maja Senić, unijeli Petra Stričić, Petra Nikolić, Ante Lončar, Lukas Kuljanac, Stipan Bungić i Nora Vlaović u pratnji odgojiteljice Marijane Matijašević

U ime svih malih sportaša zakletvu da će se časno i sportski boriti prisegnuo je Fran Hak iz vrtića „Radost“ Nova Gradiška.

Kao pravi olimpijci mali su sportaši položili zakletvu i zapalili olimpijsku baklju. Baklju su nosili Boris Žakula iz vrtića „Radost“ Nova Gradiška, Lucija Bićanić iz vrtića „Matija Gubec“ Cernik, Ema Ružičić iz vrtića „Zvončić“ Nova Kapela, Mario Delić iz vrtića „Bljesak“ Okučni, Daria Bušljeta iz vtića „Vjeverica“ Staro Petrovo Selo, a čast da upali olimpijski plamen pripao je Viti Prgomet iz vrtića „Maslačak“ Nova Gradiška.

Bila su to natjecanja puna sportskog naboja. Kako je kazala Sanja Potkonjak, iz Dječjeg vrtića „Matija Gubec“ Cernik, nije nedostajalo treme i neizvjesnosti, jednako kod mladih natjecatelja, njihovih teta i sportskih djelatnika koji su ih pripremali za natjecanje.

Koliko je bilo draži u sportskom nadmetanju i vrhunskih rezultata neka posvjedoči primjer nogometne utakmice između ekipa novogradiškog vrtića „Radost“ i okučanskog „Bljeska“. Na početku utakmice, za samo dvije minute, mali su Novogradiščani zabili tri gola. Dostojno najvećih nogometnih natjecanja. Nažalost, ostalo je to gotovo nezapaženo. Nije nedostajalo sportskog naboja ni u ostalim sportskim disciplinama trčanju, bacanju loptice, skoku u dalj.

Related Post