18. EUROPSKO PRVENSTVO MAŽORETKINJA

1459 0

VINKOVCI – Poznati su pobjednici 18. Europskog prvenstva mažoretkinja što se u Vinkovcima održavao od 22. do 25. rujna u organizaciji Europskog mažoret saveza, a Vinkovci se pokazali dobrim domaćinima kao i u svibnju 2014. godine

kada je u najstarijem europskom gradu bilo Hrvatsko prvenstvo mažoretkinja.

 

Pokale i plakete dobile su mažoretkinje u 30-tak kategorija, ali u najatraktivnijoj kategoriji, seniorke baton, pobjednice su mažoretkinje Rap iz Radeča, Slovenija, druge su Zagrebačke mažoretkinje, Hrvatska, a treće Mažorete Trebnje, Slovenija. Svi nastupi, a posebice proglašenje pobjednica u svim kategorijama, praćeno je bučnim navijanjem.

 

Protekla četiri dana Vinkovci su bili središte europskih mažoretkinja, bilo ih je preko 2 000 a tome valja pridodati i toliko vjernih i bučnih navijača, i u natjecanju 83 formacije (to su skupine mažoretkinja) i u 155 neformacija (solo i duo) borili su se za prestižne titule najboljih mažoretkinja u tri starosne kategorije, kadetkinje 8 do 11 godina, juniorke 12 do 14 i seniorke od 15 godina pa naviše.

Prvog dana održani su treninzi, uhodavanje natjecateljica i upoznavanje s prostorom u kojemu će nastupiti, drugog dana u dvorani Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca održano je natjecanje solo i duo mažoretkinja u kategoriji baton, pom pom, mace i show, a u subotu su skupine mažoretkinja iz Austrije, BiH, Češke, Francuske, Crne Gore, Rumunjske, Srbije , Slovenije i domaćina Hrvatske prodefilirale vinkovačkom pješačkom zonom popločenom simbolima Oriona, najstarijeg europskog kalendara, pozdravljeni od svojih 2 000 vjernih navijača i domaćina. Nastupe natjecateljki pomno su pratili suci Mihail Kiss iz Rumunjske, Marija Sremić iz Hrvatske, Severine Desmacon iz Francuske, Jasna Blaj iz Slovenije i Vjekoslav Perić iz BiH.

 

“Ovo je drugo najveće do sada održano Europsko prvenstvo, ovdje je 238 formacija i neformacija, te više od 2 000 sudionica” – ponosno je na otvaranju rekao je Alen Šćuric, predsjednik Europskog mažoret saveza.

 

Zadnjeg dana u dvorani Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca, održano je natjecanje mažoretkinja u kategoriji formacije što je za gledatelje bio i najatraktivniji dio natjecanja.

Related Post

VINKOVAČKE JESENI 2016.

Autor - 11/09/2016 0
VINKOVCI –Više od 2500 mališana iz 59 dječjih folklornih skupinama odjevenih u narodne nošnje mjesta i kraja iz kojega dolaze…