DVD GUNJAVCI

2776 0

GUNJAVCI, 26. rujna 2016. – Lijep u sunčan dan jučer su iskoristili na najbolji mogući način Matija Penava i Mirko Lukačević, predsjednik i zapovjednik DVD Gunjavci. Na nogometnom igralištu okupili su na druženju uz roštilj vatrogasnu

mladež da bi ih nagradili za dosadašnje zalaganje i aktivnosti u DVD-u. Pridružili su im se članovi Lovačkog društva i Zlatko Aga, općinski načelnik.

Zadovoljni su što velik broj mladih u Gunjavcima ima interes za rad u DVD-u. Kako kaže Martina Dutović, predvodnica najmlađe generacije vatrogasaca, u Gunjavcima ima još djece koji im se žele priključiti, ali to za sada ne mogu zbog godina.

Zapovjednik Mirko Lukačević kaže da su mladi njihova uzdanica i da će sigurno nastaviti tradiciju vatrogastva u Gunjavcima dugu 60 godina. Vatrogasna mladež broji 21 člana i za sada djeluju kao mješovita ekipa jer nisu u mogućnosti zasebno formirati mušku i žensku ekipu. Do konca godine organizirati će za najmlađe vatrogasce tečaj, a potom i ispite, te im uručiti uvjerenja.

Kako kaže predsjednik Matija Penava pripremaju se za obilježavanje 60. obljetnice društva koju će obilježiti naredne godine. Nakon stanke od desetak godina, obnovljen je rad i trenutno DVD Gunjavci ima 24 odrasla člana. DVD Gunjavci osnovano je na Skupštini održanoj 8. prosinca 1955. godine, a registrirano je godinu dana kasnije.

Društvo je član Vatrogasne zajednice Općine Rešetari i ima dobru suradnju s Općinom Rešetari i načelnikom Zlatkom Agom. Problem im je oprema koja je u lošem stanju i treba ju obnoviti.

Related Post