“POZITIVA” NOVA GRADIŠKA I DALJE POZITIVNO

622 0

NOVA GRADIŠKA, 15. travanj 2015. – U prostorijama Podružnice Hrvatskog liječničkog zbora Nova Gradiška Udruga za promicanje kvalitete života i održanje mentalnog zdravlja „Pozitiva“ Nova Gradiška, organizirala je stručni skup

„Proaktivna skrb o mentalnom zdravlju djece i mladih“.

 

Prema riječima voditeljice Kristine Terzić, dr.med. specijalizant psihijatrije, stručni skup je dio projekta „Partnerstvo odraslih ZA NE-ovisnost djece i mladih“, koji Udruga „Pozitiva“ provodi u suradnji i uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih.

 

Cilj je ove projektne aktivnosti definirati ulogu zdravstvenih djelatnika u provedbi nacionalnih i lokalnih strategija za zaštitu, očuvanje i unaprjeđenje mentalnog zdravlja djece i mladih te potaknuti partnerstvo javnog i civilnog sektora u području prevencije ovisnosti u lokalnoj zajednici. Kako kaže Kristina Terzić namjera je potaknuti univerzalnu prevenciju svih oblika ovisnosti kod djece i mladih.

 

Interaktivno su predstavljene mogućnosti prevencije kod mladih u našem gradu te načini kojima se može poboljšati međusobna suradnja na unapređenju prevencije.

 

Sudionici skupa govorili su o iskustvima i problemima s kojima se susreću mladi, vrstama pomoći koju im mogu pružiti i drugim vrstama prevencije te savjetima kako i kome se mogu obratiti.

 

Sudionici skupa su bili ispred Službe za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti dr. Zorana Marić, Almira Čar ispred Crvenog križa Nova Gradiška, dr. Dubravka Klobučar, pedijatar i dr. Krunoslav Ravlić, neuropsihijatar novogradiške bolnice te mr. Ljiljana Lukačević, predsjednica Koordinacijskog tijela za prevenciju ovisnosti Grada Nova Gradiška.

Related Post

KRASE IH BROJNE AKTIVNOSTI

Autor - 28/02/2016 0
BILI BRIG – U subotu, 27. veljače, u Društvenom domu u Bilom Brigu, održana je redovna godišnja skupština Udruge „Dubovac“.…