SLAVLJE NOVOGRADIŠKIH VATROGASACA

612 0

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina ključeve cisterne uručio je Siniši Makovičiću, zapovjedniku Javne vatrogasne

NOVA GRADIŠKA, 22. listopad 2015. – Bilo je danas puno zadovoljstva među novogradiškim vatrogascima, članovima DVD-a Nova Gradiška i pripadnicima Javne vatrogasne postrojbe.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina uručio je Siniši Makovičiću, zapovjedniku Javne vatrogasne postrojbe ključeve, nove vatrogasne cisterne namijenjene za opskrbu pitkom vodom. Uz vatrogasce nazočni su bili Milan Mateša, direktor u Hrvatskim vidama i članovi Gradskog vijeća, te Milan Šuter i Stjepan Županić, predsjednik i zapovjednik Županijske vatrogasne zajednice. Cisterna vrijedna 1.375.000 kuna, jedna je od 23 cisterne koje je Vlada RH nakon natječaja namijenila vatrogasnim društvima i postrojbama.

-Čestitam vam na odgovornom i profesionalnom radu koji obavljate kao vatrogasci, jer je to, kao i policijski posao, jedan od najzahtjevnijih, najopasnijih i najvažnijih za zajednicu što se potvrđuje u požarima, poplavama i drugim katastrofama. Na tome vam svi moraju biti zahvalni. Današnji dan je zadovoljstvo za sve nas jer jedno ovakvo vozilo dajemo u prave ruke, ali treba poželjeti da ga koristite što manje, da požara bude manje kao i suša kada treba osigurat pitku vodu za ljude i za stoku. Koristite ga dobro i profesionalno – kazao je ministar Tihomir Jakovina i dodao da nije bilo sporno da cisterna dođe u pravi grad i u prave ruke.

-U travnju ove godine sam na seminaru za Vatrogasce saznao da će Vlada raspisati natječaj za 23 vozila. Stupio sam u kontakt s Milanom Matešom i zamolio da nam pomogne da naši vatrogasci i građani Nove Gradiške dobiju jedno takvo vozilo jer znamo koliko nam je bilo potrebno u proteklih pet godina kada smo imali problem s pitkom vodom zbog poplava ili suše. On je kontaktirao ministra Jakovinu koji se založio da cisterna danas dođe u Novu Gradišku. Radi se mercedesovoj cisterni od 7.000 litara pitke vode, koja ima 240 ks i vatrogasnu opremu. Namijenjena je za prijevoz pitke vode ali će služiti i u manjim intervencijama da se ne opterećuje veliko vozilo – kazao je Siniša Makovičić.

Milan Mateša je izrazio zadovoljstvo što su Nova Gradiška i zapadni dio Brodsko-posavske županije dobili vatrogasnu cisternu koja će se upotrebljavat za potrebe vatrogasaca i u slučaju nestašica pitke vode za opskrbu stanovništva. Izrazio zadovoljstvo što je bio u mogućnosti, da nakon zahtjeva Siniše Makovičića, bude spona između DVD-a, Javne vatrogasne postrojbe i Vlade RH.

Related Post