POLICIJA UPOZORAVA VOZAČE

780 0

SLAVONSKI BROD, 22. listopad 2015. – U nedjelju, 25 listopada, počinje zimsko računanje vremena. Ljetno računanje vremena završava u tri sata u jutro, 25. listopada, tako što se pomicanjem za jedan sat unatrag

vrijeme u tri sata računa kao dva sata.

 

Prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama za razdoblje zimskog računanja vremena vozači imaju obvezu za vrijeme vožnje na motornim vozilima i tijekom dana imati upaljena dnevna ili kratka svjetla. Nepoštivanje ove zakonske odredbe se kažnjava novčanom kaznom od 300 kn.

 

Vozači mopeda i motocikala cijele godine, moraju imati upaljena kratka svjetla tijekom vožnje. Obveza biciklista je od prvog sumraka do potpunog svanuća i u slučajevima smanjene vidljivosti, imati na biciklu s prednje strane upaljeno bijelo svjetlo, a sa stražnje strane crveno svjetlo.

 

Svi sudionici u prometu, obvezni su pridržavati se prometnih propisa, a obzirom na česte jutarnje magle, nanose lišća na kolniku, klizav i mokar kolnik, policija preporučuje dodatan oprez i prilagodbu vožnje uvjetima i stanju na cestama. (Antun Jakobović, policijski službenik za odnose s javnošću).

Related Post