UDRUGA UMIROVLJENIKA NOVA GRADIŠKA

1184 0

NOVA GRADIŠKA – U prostoru bivše robne kuće u Novoj Gradiški postavljena je izložba radova vrijednih članova ove Udruge od kojih itekako svi imamo što naučiti. Uz to što su vedri, susretljivi, lijepo pjevaju, plešu, sviraju,

oni i pišu, slikaju, rezbare. Prezentirano je to upravo ovom izložbom na kojoj su radovi autora Vesne i Radomira Dumičića, Štefice Sigurnjak, Gordane Kangrga, Antuna Kneževića (prikazi života ljudi Davora), Marije Kičić (zlatovez), Julke Krizmanić (cvijeće). Sve što im život donosi, boli, tuge, radosti pjesnici-Radomir i Vesna Dumičić, Stjepan Adžić, Alojz Ivanišević, Danijel Gajski i Anka Pojatina pretočili su i u stihove te ih podarili okupljenima.

 

Pozdravne je riječi uputila prof. Nada Potočki, predsjednica novogradiških umirovljenika, ujedno zahvalila svima koji su sudjelovali u izradi radova te naglasila kako im je želja da i ovakvih izložbi bude još više. U razgovoru je najavila i projekt s mladima koji će članove Udruge umirovljenika poučavati radu na računalima, a oni, zauzvrat, njima prenositi dio iskustava i znanja koje su stekli kroz život tijekom svoga djetinjstva, mladosti i zrele dobi.

 

U ime svih umirovljenika nazočne je pozdravila Anka Pojatina te među ostalim istaknula: “Ciceron je rekao da rad veseli starost, krasi sreću i pruža utjehu. Sve smo to našli u ovom svom životu i radu kojega vam prikazujemo bez straha što ćete reći i kako ćete nas ocijeniti. Izabrali smo ono najbolje. Mi stari u starosti budimo mladi, a vi mlađi ne zaboravite stihove Tina Ujevića -Kako je teško biti slab, kako je teško biti sam i biti star, a biti mlad,…- i ne dozvolite da stari budu sami. Budite uz nas, bodrite nas da svoje misli održimo dugo mladima”.

 

U ime Grada pozdravne su riječi uputile Vesna Đapić, zamjenica novogradiškog gradonačelnika i Mihaela Đeraj, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti.

 

Otvorenje izložbe upotpunile su pjevačka i tamburaška sekcija umirovljenika pod ravnanjem Julijane Žirovčić.

Related Post