Rekordan broj sudionika na novogradiškom 19. Oldtimer susretu

2524 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 6. srpnja 2019. – Bilo je danas puno zadovoljstva na novogradiškom središnjem trgu. Zadovoljni su članovi Oldtimer cluba „Classic 99“ i njihov predsjednik Krešimir Knežević jer se isplatio dugogodišnji trud koji je smotru satarodobnih motornih vozila pretvorio u prestižan regionalni događaj. Došlo je danas u Novu Gradišku rekordan broj, više od stotinu zaljubljenika u stare automobile i motocikle, pa su tako veliko zadovoljstvo imali svi oni koji su se prije podne zatekli na Trgu kralja Tomislava. Imali su što vidjeti, jer je kao nikada do sada, bio izložen velik broj starih i atraktivnih ljepotana koje je predvodio NASH zagrebačkih registarskih oznaka iz 1925. godine.
Bili su tu Pontiac iz 1930. godine i Buick Sport coupe iz 1941. godine, Opeli, Mercedesi, Fiati, Chevroleti, Rolls-Roycei, Cadillaci i Volkswageni, te Zastave i Fiće.
Svojom atraktivnošću pozornost su plijenili i motocikli: Zündapp 800 iz 1938. i DKW ½ 350 iz 1939. godine, te BMW-i, Puchovi, NSU-i, DKW-i, Zundappi i Tomosi.
Krešimir Knežević zahvaljuje svima koji su došli na 19. Oldtimer susretu, a došli su, osim iz svih krajeva Hrvatske i iz susjednih zemalja Bosne i Hercegovine, Srbije i Austrije.
-Ovo je jedan od najvećih susreta u regiji ove godine. Isplatilo se 19 godina truda da bi dosegli ovaj nivo. Moram naglasiti da za to treba jako puno prijatelja i ljudi koji su u to uključeni.
Sva ova vozila moći će vidjeti i stanovnici sela novogradiškog kraja. Ruta kojom danas vozimo je duga 60 kilometara, preko Starog Petrovog Sela i Vrbove do Štivice, gdje gostujemo kod stolarije Šeper, potom preko Davora, Orubice, Bodovaljaca i Vrbja do Sičica i kušaonice piva Bošnjak odakle se vraćamo do Nove Gradiške – kazao je Krešimir Knežević.

Related Post