19. SUSRET MALIH PJESNIKA SLAVONIJE I BARANJE

900 0

CERNIK, 10. studeni 2012. – Tradicionalni 19. susret malih pjesnika Slavonije i Baranje, održan u petak, završio je proglašenjem najboljih pjesama koje je odabralo povjerenstvo u kome su ove godine bili profesor mr. sc. Ivan Slišurić,

profesorica Željka Horvat – Vukelja, pjesnikinja i književnik Miro Gavran. Nisu imali laku zadaću da od 140 pjesama prispjelih na natječaj odaberu 40 za ovogodišnju zbirku pjesama malih pjesnika. Na susretu malih pjesnika štokavaca nastupila su 23 mala pjesnika.

 

Prvo mjesto pripalo je Jozi Nogalo iz OŠ “Čeminac” (voditeljica Anica Dominić) , drugi je Matej Ruška OŠ “Grigor Vitez” Osijek (voditeljica Irena Doležal) , treći Fran Alilović, OŠ “Darda” (voditeljica Ivana Novak) , četvrta je Dora Doležal, OŠ “Svete Ane” Osijek (voditeljica Ruža Zubac-Ištuk) i peta Karla Blažević, OŠ “M. Krleže” iz Čepina (voditeljica Marija Dorić) .

 

Sudionike ovogodišnjeg Susreta malih pjesnika Slavonije i Baranje pozdravila je ravnateljica Osnovne škole „Matija Gubec“Reza Benković i podsjetila ih na početke ove jedinstvene cerničke pjesničke manifestacije. Posebno je zahvalila je na predanom radu dosadašnjem ravnatelju Mati Ordaniću.

– Ovogodišnju zbirku pjesama posvetili smo Mati Ordaniću za dugogodišnji predan rad na organizaciji ove manifestacije kojoj je bio jedan od idejnih začetnika i koju je do danas učinio tradicionalnom. S njim nas je povezivalo 18 godina zajedničkog rada i iz toga rezultirajuća rutina i ljudsko povjerenje. Oboje je u zajedničkoj svakodnevnici jako vrijedno. Njegov predan rad i zanos ostat će inspiracija za nastavak ove divne tradicije – kazala je Reza Benković.

Dodajmo da su uz njega velik rad i trud u organizaciji Susreta malih pjesnika dali i učitelji hrvatskog jezika Nada Došlić i Alojzije Aga.

 

Susret je otvorio Vladimir Štefanek pročelnik županijskog upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport, a nazočan je bio i načelnik Općine Cernik ing. Nikola Jugović, te gvardijan Franjevačkog samostana fra Anto Perković, koji je predvodio molitvu i blagoslovio sve sudionike među kojima su i ove godine bili i gosti iz Žminja, Primoštena, Usore i Zlatara. Pokrovitelj Susreta malih pjesnika Slavonije i Baranje bilo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, a supokrovitelji su bili Brodsko-posavska županija, Općina Cernik, Školska knjiga Zagreb i Eurom d.o.o. Zagreb. Organizaciju ove hvale vrijedne pjesničke manifestacije pomogli su brojni sponzori i donatori. Veliki doprinos i rad u organizaciji ove pjesničke manifestacije malih pjesnika Slavonije i Baranje, kao i ranijih godina, dali su svi učitelji, stručni i vanjski suradnici i djelatnici cerničke osnovne škole.

Related Post

SILOM ZAKONA

Autor - 04/04/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 4. travnja 2014. – Županijska skupština će se na sjednici zakazanoj za 9. travanj očitovati o odluci Gradskog…