2. SAJAM PROIZVOĐAČA NAMJEŠTAJA BPŽ

401 0

SLAVONSKI BROD – Svečanim otvorenjem u petak u 11 sati započeo je sa radom ovogodišnji, drugi po redu, Sajam proizvođača namještaja Brodsko-posavske županije.

Na samom početku, u ime izvršnog organizatora Sajma-Upravnog odjela za gospodarstvo Brodsko-posavske županije, pročelnik Stjepan Bošnjaković osvrnuo se na organizaciju, izlagače i program Sajma. Potom su se okupljenima obratili i Krešimir Rudec, direktor Županijske gospodarske komore Slavonski Brod, predsjednik Obrtničke komore Brodsko-posavske županije Zvonimir Ćirić, direktor tvrtke Euroinspekt – drvokontrola d.o.o. Mladen Komac, predstavnik proizvođača namještaja Boris Franjić ispred Tapetarije Franjić, zatim direktor Razvojne agencije grada Slavonskog Broda Dejan Vuksanović, direktor županijske razvojne agencije CTR Dragan Jelić, te naposljetku župan Danijel Marušić.

U svom govoru župan je naglasio kako je na temelju odlične organizacije te vrlo pozitivnih iskustava i popratnih efekata prošlogodišnjeg Sajma, Brodsko-posavska županija odlučila organizirati i 2. Sajam. Ovom prigodom istaknuo je da je to prilika da ovdašnji proizvođači namještaja i djelatnici u drvoprerađivačkoj proizvodnji pokažu građanima kako je ova grana gospodarstva još uvijek živa i da slavonski hrast nije umro, već da se, unatoč krizi, uspješno nose sa bremenom svakidašnjice i nepogodnim gospodarskim prilikama. Ovo je poruka kako je domaći hrvatski proizvod po kvaliteti, u velikom broju slučajeva, ispred stranih.

Kao sastavni dio programa otvorenja Sajma, učenice srednje Ekonomsko-birotehničke škole prezentirale su hotelijersko-turističku ponudu Republike Hrvatske na tri strana jezika, a uz to su sudjelovali i u prezentaciji rada mini-hotela sa svim svojim sadržajima- recepcijom, barom, restoranom, sobom. Po samom proglašenju otvorenja Sajma, župan i direktor Euroinspekt – drvokontrole d.o.o., potpisali su Ugovor o sufinanciranju ispitivanja namještaja za izlagače i ostale proizvođače namještaja, s tim da će Županija sufinancirati 50% troškova ispitivanja, za što je u Proračunu izdvojeno ukupno 200 tisuća kuna. Nakon toga, župan je sa svojim zamjenicima Dunjom Magaš i Davorom Vlaovićem obišao proizvođače namještaja i njihove proizvode te isprobao dio izložene ponude i time se i sami uvjerili u kvalitetu namještaja. Važno je za naglasiti da je posjećenost ove godine nadvisila prošlogodišnji Sajam, što je, dakako, pozitivna poruka i dobar znak.

Related Post