„54. BRODSKO KOLO“

1291 0

SLAVONSKI BROD – I ove godine se u Slavonskom Brodu i Brodsko-posavskoj županiji održavaju programi najstarije smotre folklora BRODSKO KOLO i to 54. puta po redu. Ovogodišnji programi su započeli još 06. siječnja u Sikirevcima kada smo u vrlo lijepom programu Pučkih igrokaza uživali već petnaestu godinu za redom.

Program koji slijedi je 22. Smotra folklornih pjevačkih skupina Slavonije Baranje i Srijema „ALAJ PJEVAM I PJEVATI ZNADEM“, a održat će se 29. travnja 2018. god. u Slavonskom Brodu, KKD Ivana Brlić-Mažuranić sa početkom u 18,00 sati.

U ovogodišnjem programu će opet sudjelovati 16. pjevačkih skupina sa cijelog područja Slavonije Baranje i Srijema. Sve pjevačke skupine predstavljaju županije iz kojih dolaze, a izabrane su na svojim županijskim smotrama koje su prethodno održane u svim županijama.

I ovoga puta glavni organizator svih programa Brodskog kola je Folklorni ansambl Broda, a pomažu mu i Turističke zajednice Grada Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije, uz svesrdnu financijsku potporu Ministarstva kulture RH, Brodsko-posavske županije, Grada Slavonskog Broda, Hrvatske Turističke zajednice, Ministarstva turizma, HDS – ZAMP, te sponzora i donatora.

Ulaz u dvoranu je besplatan kao i na svim programima Brodskog kola koji se održavaju u Slavonskom Brodu.

Related Post

BORODSKO POSAVSKA ŽUPANIJA

Autor - 22/03/2016 0
SLAVONSKI BROD, 21. ožujak 2016. – Veleposlanik Republike Albanije u Republici Hrvatskoj Nj.E. Ilir Melo sa suradnicima gostovao je danas,…