26. DRŽAVNO NATJECANJE  „SIGURNO U PROMETU“: Ekipa Brodsko-posavske županije deseti puta prva u Hrvatskoj

1225 0

Učenici OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Starog Petrovog Sela pod vodstvom učitelja Mate Šimunovića osvojili prva dva mjesta u kategoriji dječaci i prvo mjesto u kategoriji djevojčice i odlaze na Europsko natjecanje u Mađarsku.

 

ROVINJ – U Rovinju  je od 22.-25.5.2018. godine održano 26. DRŽAVNO NATJECANJE  učenica i učenika osnovnih škola u poznavanju prometnih i sigurnosnih pravila upravljanja biciklom pod nazivom „SIGURNO U PROMETU“.

Ovogodišnje, 26. državno natjecanje „Sigurno u prometu”, u organizaciji Hrvatskog autokluba, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Agencije za odgoj i obrazovanje i Ministarstva unutarnjih poslova RH, održano je u Osnovnoj školi „Jurija Dobrile“ u Rovinju. Kao i prethodnih godina, na natjecanju su sudjelovale ekipe učenika petih i šestih razreda osnovne škole, iz svih županija, a svaka ekipa ima  četiri natjecatelja i to dvije djevojčice i dva dječaka koji su postigli najbolje rezultate na županijskim natjecanjima. Nastupila je tako 21 ekipa s ukupno 84 natjecatelja, a ovom su prilikom pokazali stečena znanja iz poznavanja prometnih propisa i sigurnosnih pravila te vještine u upravljanju biciklom o prometnim situacijama i na prometnom vježbalištu.

Pojedinačni pobjednici ovogodišnjeg državnog natjecanja su:

 • kod dječaka:
 1. PETAR BANJAK, OŠ Ivana Gorana Kovačića Staro Petrovo Selo Brodsko-posavska županija
 2. MARTIN GRGIĆ, OŠ Ivana Gorana Kovačića Staro Petrovo Selo Brodsko-posavska županija
 • kod djevojčica:
 1. PETRA LUKETIĆ, OŠ Ivana Gorana Kovačića Staro Petrovo Selo, Brodsko-posavska županija
 2. EMA CINDRIĆ, Osnovna škola “Ljudevit Gaj” Krapina, Krapinsko-zagorska županija

 

Pobjednici natjecanja, prve dvije djevojčice i prva dva dječaka predstavljati će ekipu Hrvatske na europskom natjecanju koje će se održati krajem rujna u Mađarskoj. Dakle u ekipi Hrvatske bit će troje učenika iz OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Starog Petrovog Sela.

 

Poredak prvih pet županija u ekipnom dijelu natjecanja:  

 1. Brodsko-posavska
 2. Krapinsko-zagorska
 3. Grad Zagreb
 4. Dubrovačko neretvanska
 5. Karlovačka županija

 

Ekipa Brodsko-posavske županije  osvojila je 1. mjesto u Hrvatskoj u konkurenciji 21 ekipe i pokazala izvrsno znanje iz prometnih pravila i propisa i najbolju vještinu upravljanja biciklom na poligonu spretnosti i poligonu sa cestama i prometnim znakovima („labirint života“).

Ekipu Brodsko-posavske županije predstavljalo je troje učenika iz OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Starog Petrovog Sela i jedna učenica iz OŠ“Viktor Car Emin“  iz Donjih Andrijevaca Mateja Nosić koja je u pojedinačnom poretku djevojčica zauzela 18. mjesto.

 

Učenike je  za natjecanje  pripremio i vodio njihov učitelji tehničke kulture Mato Šimunović, OŠ Ivana Gorana Kovačića Staro Petrovo Selo i Ančica Jularić  OŠ“Viktor Car Emin“ iz Donjih Andrijevaca.

Do sada su učenici iz Starog Petrovog Sela u ekipnom djelu natjecanja bili 10 puta prvi, 5 puta drugi i 3 puta treći u Hrvatskoj a sa ovih troje učenika 25 učenika iz Petrovoselske škole predstavlja Hrvatsku na Europskom natjecanju.

Rezultati-pojedinacni-djevojčice_2018-05-27

Rezultati-pojedinacni-dječaci_2018-05-27

Rezultati-ekipni_2018-05-27

Related Post