3. SAJAM PROIZVOĐAČA NAMJEŠTAJA

880 0

SLAVONSKI BROD, 9. ožujak 2015. – Ususret 3. Sajmu proizvođača namještaja Brodsko-posavske županije, danas je u Velikoj vijećnici održana tiskovna konferencija čija svrha je upoznati širu javnost o novinama ovogodišnjeg Sajma.

Nastavno na dobre prošlogodišnje rezultate, po broju izlagača i broju posjetitelja, Brodsko-posavska županija odlučila je ove godine uključiti i predstavnike pratećih industrija, poput proizvođača boja i lakova i slično. Tako će se ove godine na 1476 m2 neto površine, odnosno u maloj i velikoj dvorani ŠRC „Vijuš”predstaviti 25 izlagača s područja drvoprerađivačke i 3 s područja prateće industrije.

Po riječima pročelnika UO za gospodarstvo BPŽ Stjepana Bošnjakovića, , ujedno i nositelja organizacije cilj ovogodišnjeg Sajma je privući i što veći broj potencijalnih suradnika, te je stoga poslano 400 pozivnica kako veletrgovinama, tako i malim obiteljskim hotelima, ali i ministarstvima.

Novina ovogodišnjeg Sajma je i nagradna igra za sve posjetitelje s bogatim fondom nagrada u visini od čak 20.000 kuna. Svaki posjetitelj koji ispuni kratki anketni listić, sudjelovat će u nagradnoj igri čije će se javno izvlačenje održati u nedjelju 15. ožujka u 18 sati, a izravno će ga pratiti i županijski radio „Slavonija”.

Ove godine, sa Euroinspekt drvokontrolom bit će potpisan i dodatak dosadašnjem ugovoru koji s odnosio na sufinanciranje ispitivanja kvalitete namještaja, te proširiti i na prateće industrije. Iznos potpore Brodsko-posavske županije za ovu namjenu narast će sa dosadašnjih 50% na 75%, što je dodatni poticaj razvoju drvoprerađivačke industrije Brodsko-posavske županije.

Župan Danijel Marušić osvrnuo se na dosadašnje uspjehe Sajma koji postaje tradicionalan rekavši kako je njegova namjera istaknuti i očuvati kvalitetu domaćih proizvođača koju neprijeporno imamo, te da je o primjer kako se unatoč nepovoljnim gospodarskim uvjetima može pozitivno poslova

Related Post