30 DANA ISTRAŽNOG ZATVORA: Kod 62-godišnjaka pronašli 89 stabljika indijske konoplje

1391 0

SLAVONSKI BROD, 2. rujna 2019. – Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, tijekom vikenda dovršili su kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjakom, koje ga su uhitili u četvrtak (29. kolovoza), na okolnosti počinjenja kaznenog djela iz kriminaliteta droga.
U suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom, te temeljen naloga Županijskog suda, dana 30. kolovoza, na području Općine Sibinj, policajci su pretražili dom i prostorije koje koristi osumnjičeni, kojom prilikom su pronašli i oduzeli 89 stabljika indijske konoplje, visine od 5 do 150 centimetara. Osumnjičeni je indijsku konoplju neovlašteno proizvodio, prerađivao, te posjedovao opremu i materijal za koje se zna da su namijenjeni neovlaštenoj proizvodnji, odnosno preradi tvari koje su propisom proglašene drogom.
Dana 30. kolovoza, 62-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.
U daljnjoj suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom, a nakon prvog ispitivanja, 62-godišnjaku je sudac istrage Županijskog suda odredio jednomjesečni istražni zatvor, nakon čega su ga policijski službenici predali u zatvor u Požegi.

Related Post