35 GODINA PRIJATELJSTVA NOVE GRADIŠKE I HERZOGENAURACHA

660 0

NOVA GRADIŠKA, 7. listopad 2015. – Od 8. do 11. listopada u našemu gradu odvijat će se drugi dio programa obilježavanja 35-e obljetnice prijateljstva Herzogenauracha i Nove Gradiške,

a pridružit će se i izaslanstvo austrijskog grada Wolfsberga.

 

U srijedu 7. listopada će u Novu Gradišku doputovati gradonačelnik Herzogenauracha dr. Herman Hacker i Josef Henneman direktor udruge-tvrtke koja upošljava djecu s intelektualnim teškoćama „Lebenshilfe”, koja je u više navrata, zahvaljujući inicijativi Marka Lončara, čovjeka zaslužnoga za prijateljstvo između naša dva grada, novogradiškoj Udruzi za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama uputila vrijedne donacije, a ovom prigodom od 18 sati je predviđen i sastanak u njihovim prostorijama.

 

Gradonačelnik Herzogenauracha dr. Herman Hacker i Josef Henemman zajedno će s domaćinima obilježiti i Dan neovisnosti RH. U četvrtak 8. listopada u 10 sati bit će nazočni polaganju vijenaca kod Spomen obilježja poginulim, smrtno stradalim i umrlim hrvatskim braniteljima te prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Uslijedit će posjeta Spomen-sobi hrvatskim braniteljima iz Domovinskoga rata u Domu hrvatskih branitelja. Poslijepodne između 16 i 17 sati očekuje se dolazak gostiju iz Herzogenauraha, a od 19 sati u Domu Bešlić poseban program pripremaju im članovi HKUU „Trenk“.

 

U petak 9. listopada predviđen je cjelodnevni izlet u Kopački rit, a u poslijepodnevnim satima u Novu Gradišku će doputovati izaslanstvo iz austrijskog grada Wolfsberga.

 

U subotu 10. listopada već u jutarnjim satima gosti će imati prigodu u centru grada razgledati izložbeno-prodajnu ponudu domaćih proizvoda naših OPG-a, a od 10 sati uslijedit će prijam u Gradskoj vijećnici, potom razgledanje grada, a od 12 i 30 odlazak na slavonsko seosko imanje „Anin i Matin stan“ u Crnogovce. Od 19 i 30 je u Domu Mala predviđena slavonska svatovska večera.

 

U nedjelju će 11. listopada domaćini i gosti sudjelovati na svetoj misi u župnoj crkvi Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije ujedno i na završetku pučkih misija, a poslije zajedničkog ručka otputovati za Njemačku i Austriju.

Related Post

POŽAR U STANU

Autor - 09/03/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 9. ožujak 2015. – U petak oko 18 sati u stambenoj zgradi u Ulici Josipa bana Jelačića Jug…

IZGRADNJA NOGOSTUPA

Autor - 14/08/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 14. kolovoza 2015. – Djelatnici tvrtka Dol-nekretnine završili su radove na izgradnji nogostupa u dijelu Benkovićeve ulice od…

PROSLAVA VINCETOVA NA SLAVČI

Autor - 22/01/2011 0
NOVA GRADIŠKA 22. siječanj 2011. – Udruga vinogradara i voćara „Slavča“ i ove je godine tradicionalno u 12 sati obilježila…