36. MEĐUNARODNI FESTIVAL TAMBURAŠKE GLAZBE

214 0

OSIJEK / STARO PETROVO SELO – Međunarodni festival hrvatske tamburaške glazbe, 36. po redu, održan je od 10. do 12. svibnja 2013. godine u Osijeku, Somboru i Vukovaru.

Nakon otvorenja i programa u Osijeku čiji su sudionici bili i petrovoselski tamburaši pod vodstvom Ivana Lekića, drugi festivalski dan održan je 11. svibnja u Somboru, a treći 12. svibnja u Vukovaru.

 

U kategoriji dječjih orkestara Zlatnu plaketu osvojili su orkestri TO OGŠ „Kontesa Dora“ i Tamburaškog društva „Dora Pejačević“ Našice te Požeški tamburaški orkestar. Srebrnu plaketu osvojili su STD „Pajo Kolarić“ Osijek, TO „Branimir“ Nin, TO GŠ „Franjo Kuhač“ Osijek te TO KUD-a „Sv. Juraj“ Draganić. Brončana plaketa pripala je TO KUD-a „Zvon“ Mala Subotica.

 

U juniorskoj kategoriji najviše bodova osvojio je TO TD „Ferdo Livadić“ Samobor, koji je primio zlatnu plaketu Tambura Paje Kolarića – summa cum laude, kao najbolje ocijenjeni orkestar na festivalu.

 

Zlatnu plaketu osvojili su i orkestri: TO GŠ „Albert Štriga“ Križevci, TO HGU Festival bunjevačkih pisama – Subotica i TO Glazbene škole Požega. Srebrnu plaketu dobio je TO „Krsto Odak“ Drniš, a brončana je pripala TO KUD-a „Tamburica“ Staro Petrovo Selo.

 

Organizator festivala je Hrvatski tamburaški savez, a suorganizatori su bili Osječko-baranjska županija, Hrvatsko društvo skladatelja, Grad Vukovar, Slavonsko tamburaško društvo „Pajo Kolarić“, Hrvatski dom Vukovar, Ružičkina kuća, HKUD „Vladimir Nazor“ Sombor, HRT Radio Osijek i Hrvatska glazbena unija.

Related Post

OŠ IVANA GORANA KOVAČIĆA

Autor - 13/11/2015 0
STARO PETROVO SELO, 13. studeni 2015. – Kao što je poznato, ovogodišnja manifestacija Mjesec hrvatske knjige odvija se pod motom…

BERBA GROŽĐA „STARCI 2013.“

Autor - 15/09/2013 0
STARCI, 15. rujna 2013. – Dvadesetogodišnja Valentina Belančić iz Nove Gradiške prva je Vinka kraljica „Sveti Vinko“ izabrana na manifestaciji…