EKSKLUZIVNO – NAPOKON, MINISTARSTVU ZDRAVLJA RAZUM PRIJE POLITIKE ?

514 0

NOVA GRADIŠKA, 16. svibnja 2015. – Kako doznajemo, odlukom Sanacijskog vijeća dr. Ljepša Rakas – Vujčić imenovana je u prošlu srijedu zamjenicom ravnatelja Opće bolnice dr. Josip Benčević Slavonski Brod.

Dugogodišnja liječnica novogradiške bolnice, specijalist i voditelj fizikalne medicine i rehabilitacije dr. Rakas – Vujčić imenovana je na ovu visoku funkciju u jeku turbulentnih previranja oko sudbine novogradiške bolnice započetih „Master planom“ ministra Ostojića, sanacijom (čitajte stečajem) i pripojenjem iste slavonsko-brodskoj bolnici.

Još nedavno ministar zdravlja dr. Varga susreo se zajedno s sanacijskim ravnateljom dr. Tihomirom Bišćevićem s gradonačelnikom grada Nova Gradiška Željom Bigovićem i županom Brodsko-posavske županije dr. Danijelom Marušićem oko gorućih pitanja i daljnje sudbine novogradiške bolnice. Iako je ministar medijima konkretno odgovorio da će ključno pitanje zadržavanja svih bolničkih odjela novogradiške bolnice i broja kreveta, ukoliko žele, ovisiti o financiranju Grada i Županije, gradonačelnik Bigović bio je diplomatski suzdržan najavivši još jedan dogovoreni sastanak koji je trebao već biti održan.

Ukratko, iz cijele dosadašnje situacije može se sa lakoćom utvrditi činjenica da je novogradiška bolnica, jednostavno, poligon za politička previranja između SDP-a i HDZ-a, te partnera obiju stranaka.

Nitko od navedenih političkih opcija nije konačno prerezao ovaj “Gordijski čvor“ isprepleten oko bolnice.

Predstavnici grada i bolnice, zajedno s dr. Bišćevićem, neće konkretno iznijeti podatke i razloge zašto je prije svega novogradiška bolnica prvotno ušla u sanaciju. Sa druge strane, Vlada, sa već drugim resornim ministrom na čelu, gleda na novogradišku bolnicu hladno kao da se radi o nekoj tvrtki kojoj je cilj samo profit i dobit neznajući da ni jedna bolnica nikada ne može biti u financijskom suficitu.

Ključno pitanje je to zašto je u prošlosti bila u prevelikom deficitu koji očito nije bio opravdan? Na to krucijalno pitanje možda nakada nećemo dobiti konkretan odgovor.

Imenovanje dr. Ljepše Rakas – Vujčić daje određeni dignitet novogradiškoj bolnici i nadu u bolje sutra.

Uzimajući u obzir liječnički, ali i politički angažman dr. Rakas – Vujčić za očekivati je da će se boriiti za očuvanje prava pacijenata i zaposlenika Opće bolnice, a posebno za bolnicu u Novoj Gradiški.

Mnogi koji su očekivali drugačiji rasplet situacije, posebice oni koji su uže ili šire povezani sa vladajućom garniturom, ostat će razočarani jer je ovo prvi svijetli pokazatelj da se ne može uvijek sve ostvariti kroz političku vezu. Ovim potezom spomenuto sanacijsko vjeće na čelu s dr. Tihomirom Biščevićem (SDP) i ministarstvo očito su se poveli za transparentnim i razumnim apolitičnim rješenjem što proizlazi iz činjenice da je dr. Rakas – Vujčić svojevremeno bila zamjenik gradonačelnika Nove Gradiške Josipa Vukovića (SDP) i jedina se javno ogradila o postupke istoga davši neopozivu ostavku na spomenuto mjesto, a nedugo zatim i istupila iz SDP-a.

Related Post

OBNOVA DRUŠTVENOG DOMA

Autor - 04/10/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 3. listopada 2013. – Predstavnici gradske vlasti gradonačelnik Željko Bigović i zamjenik gradonačelnika za gospodarstvo Dario Ban posjetili…