45 GODINA „TAMBURICE“ STARO PETROVO SELO

1004 0

STARO PETROVO SELO, 16. studeni 2016. – Brojne generacije petrovoselskih tamburaša koji su u proteklih 45 godina svirali u KUD-u „Tamburica“, promicali tamburašku glazbu i Staro Petrovo selo okupit će se u subotu

u školskoj sportskoj dvorani u Starom Petrovom Selu. Proslavit će hvalevrijednu obljetnicu, prisjetit se brojnih koncerata u zemlji i inozemstvu i dakako opet svirati. Uz mlade, ponove će se okupiti i stari svirači, a kao gosti nastupit će Vokalna skupina iz Petrijevaca. Bit će to večer za pamćenje i za Vokalni ansambl „Lira“ koji će obilježiti 15. obljetnicu i promovirati CD sa duhovnom glazbom.

 

Podsjetimo. Od utemeljenja 1971. godine „Tamburica“ je diljem svijeta bila produžena ruka domovine, a njeni tamburaši galili su srca i duše naših iseljenika. Utemeljitelji KUD-a „Tamburica“ bili su: Zvonimir Šagovac, Ivan Lekić, Nikola Rajšić, Zvonko Dragić i Josip Turkalj.

 

Najzaslužniji za promicanje slavonske tamburaške glazbe je Ivan Lekić, stručni voditelj i glazbeni pedagog, koji je odgojio i naučio svirati tamburu brojne generacije petrovoselskih tamburaša. Za predan rad kroz 45 godina djelovanja „Tamburica“ i Ivan Lekić primili su brojna priznanja.

Related Post

ŽUPANIJA BEZ MINA

Autor - 19/11/2015 0
GORNJI BOGIĆEVCI, 19. studeni 2015. – Općina Gornji Bogićevci bila je 17. studenog 2015. godine domaćin uvodne konferencije Projekta „Razminiranje…