ČETVRTA SARMIJADA I PROVIJADA (foto)

303 0

NOVA GRADIŠKA, 5. travnja 2014. – Svi koji su danas poslijepodne došli u dvorište Slavonskog bisera mogli su, unatoč povremenoj kiši, uživati u mirisu i okusu sarme i prove, družiti se i uz tamburaše zapjevati i zaplesati.

Dok se sarma kuhala u kotlićima, uz već ispečenu provu bilo je tu za kušati kobasica, čvaraka i šunke, kolača pa i salenjaka, vina i raznih rakija.

Na četvrtoj Sarmijadi i provijadi Turistička zajednica Nova Gradiška, Restoran s prenoćištem Slavonski biser i Udruga čuvara pučke kulturne baštine „Tkanica iz Nove Gradiške okupili su osam ekipa koje su ove godine došle afirmirati ove dvije delicije stare slavonske kuhinje i ovu turističko-gastronomsku manifestaciju, jedinstvenu u Hrvatskoj.

Druženje u Slavonskom biseru završiti će se večeras kada će se uz tamburašku glazbu moći kušati prova i sarma koju se natjecatelji pripremili, a biti će proglašene i najbolje ekipe u spravljanju sarme i prove.

Na otvaranju ove gastronomsko-turističke manifestacije bio je nazočan i zamjenik župana Davor Vlaović.

-Prije svega želim čestitati organizatorima na organizaciji ove manifestacije na kojoj se čuva naša baština i tradicija našeg kraja. Ovo je jedinstvena manifestacija koja afirmira tradicionalna jela u našim krajevima koja sigurno mogu niti i dio turističke ponude. Treba je proširiti i na druge krajeve i regije i u narednim godinama ih dovesti u Novu Gradišku da im pokažemo da se imamo s čim pohvaliti. Hvala svima koji su se odazvali pozivu organizatora, svim ženama i udrugama, koji i došli na ovu manifestaciju i šire gastro kulturu našeg kraja, grada Nova Gradiška i naše županije – kazao je zamjenik župana Davor Vlaović.

Related Post

POSTANI SAMOSTALNI PODUZETNIK

Autor - 16/01/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 16. siječanj 2014. – U sklopu projekta „Malo poduzetništvo velike mogućnosti“ financiranog iz EU sredstava – Europski socijalni…