5 NOVOOBOLJELIH: Čobanijada u Podcrkavlju mjesto zaraze koronavirusom

661 0

Obzirom da je nekoliko pozitivnih osoba povezano čobanijadm u Podcrkavlju na kojoj je bilo puno sudionika, Stožer CZ BPŽ moli sve osobe koje su bile na tom događanju da se, ukoliko imaju određene respiratorne simptome, jave svojim liječnicima obiteljske medicine s kojima će se dogovoriti o daljnjoj proceduri

SLAVONSKI BROD, 7. srpnja 2020. – U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije pet je novih pozitivnih osoba na virus SARS-CoV-2.
Četiri pozitivne osobe su kontakti sudionika jednog privatnog okupljanja (svatovi) izvan područja Brodsko-posavske županije na kojemu je već ranije potvrđeno više zaraženih osoba iz više hrvatskih županija.
Jedna pozitivna osoba povezana je sa javnim okupljanjem (Čobanijada) koje je održano u naselju Podcrkavlje dana 27. lipnja 2020. godine. Obzirom da je već nekoliko pozitivnih osoba povezano s navedenim događanjem na kojemu je bilo puno sudionika, molimo sve osobe koje su bile na tom događanju da se, ukoliko imaju određene respiratorne simptome, jave svojim liječnicima obiteljske medicine s kojima će se dogovoriti o daljnjoj proceduri. O ovom je događanju obaviješten i Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 83, dok je broj aktivnih slučajeva 38 – navodi se u današnjem priopćenu Stožera CZ BPŽ.

-Zbog pogoršanja epidemiološke situacije na području Brodsko-posavske županije, Stožer CZ Brodsko-posavske županije poziva sve organizatore javnih i društvenih događanja i okupljanja da se suzdrže od organizacije i održavanja istih ili da se ista održavaju uz maksimalno poštivanje i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. – apelira Stjepan Bošnjaković, načelnik Stožera CZ BPŽ.

Related Post

IZLOŽBA KORIZMENO RUHO

Autor - 20/02/2013 0
U organizaciji Sindikata umirovljenika podružnice Donji Andrijevci u utorak je otvorena izložba Korizmenog ruha koji se nosio u razdoblju 1900-1950.…