50 GODINA CRKVE I 40 GODINA ŽUPE KRISTA KRALJA

2279 0

Autor Višnja Mikić

REŠETARI – Sutra (četvrtak) će u župi Krista Kralja u Rešetarima početi trodnevnica kojom će se vjernici pripravljati za blagdan Krista Kralja, 26. studenog. Blagdan i zaštitnik župe ove godine bit će još svečaniji jer se obilježava 50. godišnjica gradnje crkve u Rešetarima i 40. godišnjica uspostave župe.

U četvrtak, 23. studenog, misu će slaviti rešetarački župnik, vlč Josip Bogović. Trodnevnica će početi u 17.30, a iza mise bit će upriličeno klanjanje pred Presvetim, kada će nazočni moliti za sve preminule župljane ove župe kroz njezinih 40 godina.

U petak će misu slaviti o. Nenad Meter, župnik u Zapolju, a u subotu o. Marijan Kovačević, sin ove župe. Misa će biti u 17.00 sati, a poslije mise u prostoru crkve u subotu će biti održana svečana akademija, kada će biti predstavljena i povijest župe slikopisom, tekstovima i pjesmama. U programu će sudjelovati crkveni zborovi, KUD Rešetari i drugi.

U nedjelju, na blagdan Krista Kralja, svečanu euharistiju u 11.00 sati slavit će požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević.

Related Post

OBNAVLJA SE ŠKOLA U PODVRŠKOM

Autor - 13/10/2010 0
PODVRŠKO, 13. listopada 2010. – U tijeku je obnova područne škole u Podvrškom. Kako ističe općinski načelnik Nikola Jugović, kada se…