AKTUALNI SAT GRADSKOG VIJEĆA: Još jednom zaiskrilo između bivšeg i sadašnjeg gradonačelnika

921 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 2. travnja 2019. – Sjednica Gradskog vijeća održana danas pod predsjedanjem Ljepše Rakas Vujčić tradicionalno je počela aktualnim satom koji je bio u znaku točaka dnevnog reda, odnosno izmjena i dopuna gradskog proračuna za ovu godinu. Željko Bešlić (HDZ) nije mogao dočekati redovnu raspravu pa je upitao gradonačelnika kako to da se u proračunu od 116 milijuna kuna ne ide na nastavak modernizacije Ulice baruna Trenka i Male, te Domčeve ulice u kojoj je stanje, kako je kazao, nepodnošljivo i ljudi se guše u prašini.
Gradonačelnik Vinko Grgić je kazao kako ništa nije izbačeno iz proračuna već da su samo trenutno mijenjaju prioriteti jer je nenadano „uletjelo“ 5 novih projekta sa visokim udjelom bespovratnih sredstava. Gradonačelnik nije zbog toga krio zadovoljstvo i dodao da mu je čast i zadovoljstvo što će biti domaćim Vladi RH i što će se u Novoj Gradiški okupiti 16. ili 17. travnja čak 150 visokih dužnosnika i što će od tog okupljanja Grad imati i neke benefite.
Ljiljanu Ptačnik (HDZ) je zanimalo što je s projektom Grad za mlade i još jednom upitala zašto javna rasvjeta ne svijetli u nekim dijelovima grada. Nakon pitanje Jelena Kovre (SDP) koji je to značajan gospodarski događaj sprema saznali smo od zamjenice gradonačelnika Ivane Trupina da će se 9. travnja u Novoj Gradiški održati gospodarski forum na kojem će se okupiti 100 predstavnika na visokoj razini iz raznih institucija, gospodarstvenika, sadašnjih i budućih poduzetnika, te lokalne i regionalne samouprave.
I na ovoj sjednici zaiskrilo je na relaciji sadašnjeg i bivšeg gradonačelnika Željka Bigovića koji je iznio više objeda na račun gradonačelnika Vinka Grgića. Reagirala je i predsjednica Vijeća dr. Ljepša Rakas Vujčić koja je kazala da je rasprava otišla previše na osobnu razinu i upitala jesu li utuživi izrečeni objedi. Bilo je i pitanja koja su se ticala mladih pa je Tomislav Bećirević (HDZ) upitao koje se mjere poduzimaju da mlade obitelji dođu živjeti u Novu Gradišku i kako ih se potiče u stambenom zbrinjavanju. Ljiljanu Lukačević (HDZ) zanimalo je što je s izradom strateških dokumenata za mlade i što se događa sa Savjetom mladih koji se ne može okupiti. Zanimljivo je bilo i njeno pitanje što je s projektima koji će se realizirati u zgradi bivše vojarne. Odgovarajući na to pitanje gradonačelnik Vinko Grgić je kazao da se predloženi sadržaji mogu i promijeniti te da Opća bolnica Nova Gradiška trenutno u bivšoj vojarni priprema veliku investicija i da će Grad, ukoliko se ona realizira, a vjeruje da hoće, vojarnu ustupiti za jednu kunu. (O svemu detaljnije uskoro u video prilogu)

 

Related Post