6 NOVOOBOLJELIH: 4 zaražene osobe su u Slavonskom Brodu, a 2 na području općine Vrbje

576 0

Na području Brodsko-posavske županije 109 je aktivnih osoba, u bolnici je 5 osoba, a u samoizolaciji trenutno se nalazi 721 osoba

SLAVONSKI BROD, 5. rujna 2020. – U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 6 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Prema mjestu prebivališta (grad/općina), 4 zaražene osobe imaju prebivalište na području grada Slavonskog Broda, a 2 osobe na području općine Vrbje.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 431, dok je broj aktivnih slučajeva 109 (8 aktivnih osoba manje u odnosu na prethodni dan). Hospitalizirano je 5 osoba (2 osobe više u odnosu na prethodni dan), nema hospitaliziranih osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 721 osoba (42 osobe više u odnosu na prethodni dan).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 ukoliko ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana- priopćio je danas Stjepan Bošnjaković, načelnik Stožera CZ BPŽ.

Related Post