6. Susret pjevačkih skupina

784 0

29. studeni 2011. U susret Danu Grada i blagdanu Župe BZBDM, u subotu 26. studenoga 2011., HPS „Slavča“ Nova Gradiška održala je svoj tradicionalni, ove godine 6. Susret pjevačkih skupina pod nazivom NA TE MISLIM.

Susret je svečano otvorio gradonačelnik Nove Gradiške dipl. ing. JOSIP VUKOVIĆ, a nastup preko 150 sudionika pratili su, uz brojne sugrađane i zamjenici gradonačelnika dr. LJEPŠA RAKAS VUJČIĆ i dipl.ing. MILAN MATEŠA te župnik župe Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije i dekan Novogradiškog dekanata vlč. PERICA MATANOVIĆ.

U dvosatnom koncertu posjetiteljima su se, uz „Slavču“, predstavili članovi kulturno umjetničkog društva „VEDAR OSMIJEH“ iz Zagreba, mješovitog pjevačkog zbora „PREČKO 50+“ iz Zagreba, muška pjevačka skupina „RAKIJAŠI“ KUD-a „Krešimir Đimić“ iz Podcrkavlja te klapa „LEVANDA“ iz Zagreba izvedbom slavonskih, dalmatinskih, duhovnih te popularnih pjesama i napjeva.

Susret pjevačkih skupina „Na te mislim“ tradicionalno je humanitarne naravi. Sredstva su se ove godine prikupljala za 14-to godišnjeg dječaka MATEA KNEŽEVIĆA kojemu je neophodno slušno pomagalo. Publika u Dvorani Relković sa velikim je srcem prihvatila akciju Slavče, a kako je istaknuo gradonačelnik JOSIP VUKOVIĆ, grad Nova Gradiška će se također pridružiti ovoj vrijednoj humanitarnoj akciji pa će dio novca za nabavku slušnog aparata, koji bude nedostajao, donirati grad Nova Gradiška. Koncert i akcija Slavče te potpora naših sugrađana i Grada posebno su dirnuli Matea Kneževića koji je sa svojom majkom pratio program NA TE MISLIM.

Na kraju večeri svima nazočnima i svima koji su pomogli u realizaciji 6. Susreta „Na te mislim“ u ime Hrvatske pjevačke skupine zahvalila je predsjednica MARIJA KIČIĆ.

Svim je sudionicima uručila zahvalnice, a Gradu za rođendan darovala sliku nastalu na ovogodišnjim „Lipanjskim večerima“ u Novoj Gradiški. Gospođa Kičić sliku je svečano uručila gradonačelniku Josipu Vukoviću.

Program je, zajedno sa članovima Slavče te potporu Učilišta Relković, pripremila i vodila SANJA BUKVIĆ.

Related Post

IZLOŽBA

Autor - 24/06/2012 0
Od sinoć 22.06.2012.(petak) ljubitelji slikarstva, grafike, fotografije i kiparstva su došli na svoje, naime umjetnički četverac je postavio izložbu svojih…

LIKOVNA KOLONIJA PETROVIĆ

Autor - 16/06/2013 0
REŠETARI, 15. lipanj 2013. – Danas je u organizaciji KLD „Rešetari“ održana XVI. međunarodna likovna kolonija „Petrović“ i otvorena izložba…