7 NOVOOBOLJELIH: Na području Brodsko-posavske županije do sada više od 700 oboljelih

337 0

SLAVONSKI BROD, 15. listopada 2020. – U zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 7 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (4) te po jedna zaražena osoba sa područja općina Klakar, Donji Andrijevci i Vrpolje.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 704, dok je broj aktivnih slučajeva 47. Hospitalizirano je 7 osoba (2 osobe više nego prethodni dan) od čega je jedna hospitalizirana osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze ukupno 352 osobe (49 osoba manje nego prethodni dan).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 ukoliko ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

 

Related Post

DOBAR TEK

Autor - 11/11/2019 0
SLAVONSKI BROD – Prvi nacionalni Dani Okusa hrvatske tradicije održavaju se od 15. – 25. 11. 2019. u više od…