7. SUSRET PJEVAČKIH SKUPINA

747 0

U subotu 01. prosinca 2012. HPS „SLAVČA“ Nova Gradiška održala je svoj tradicionalni, ove godine 7. Susret pjevačkih skupina, pod nazivom NA TE MISLIM.

 

Susret je svečano otvorio predsjednik Gradskog vijeća Nove Gradiške prof. Mirko Golovrški, a nastup preko 70 sudionika pratili su brojni sugrađani, ljubitelji klapskih i starogradskih pjesama i plesova.

 

Koncert su , kako to i priliči otvorili domaćini, članovi HPS „Slavča“ , a nastavila ženska vokalna skupina „AD ASTRA“ iz Slavonskog Broda pod vodstvom prof. Jasne Stajić .

 

KUD „Antun Mihanović“ iz Klanjca predstavio je svoju sekciju dvorskih plesova, a pjevačka skupina „Lepeza“ Češku besedu općine Lipovljani .

 

Gosti „Slavče“ u svečanom programu uz Dan Grada bili su i članovi Pjevačke skupine HKUD-a „Vladimir Nazor“ iz Sombora koji njeguju kulturu i običaje Hrvata Bunjevaca i Šokaca svoga kraja te klapa „Škrlet“ iz Kutine.

 

Na ovogodišnjem susretu HPS „Slavča“ dostojanstveno se sjetila i svoga dugogodišnjeg člana i dragog prijatelja JOSIPA BARBARIĆA GOGE i njemu u čast otpjevali pjesmu koju je Goga najviše volio – KAKO MOŽE DUŠA TVOJA. Sjećanje na GOGU bila je i izložba koju je u predvorju Doma kulture postavila prof. Marija Karlovčan Subić.

 

Susret pjevačkih skupina „Na te mislim“ tradicionalno je humanitarne naravi, a ove godine sredstva su se prikupljala za bolesnog dječaka STJEPANA SVILIĆA iz Prvče . Na kraju večeri svima nazočnima i svima koji su pomogli u realizaciji 7. Susreta „Na te mislim“ u ime Hrvatske pjevačke skupine zahvalila je predsjednica MARIJA KIČIĆ i svim sudionicima uručila zahvalnice.

 

7. susret „Na te mislim“ održan je uz potporu Grada Nova Gradiška , Turističke zajednice grada, Županije brodsko-posavske, Književno likovnog društva Rešetari i Učilišta Relković.

 

Program je, zajedno sa članovima Slavče te potporu Učilišta pripremila i vodila SANJA BUKVIĆ.

Related Post

SJAJ BALSKE I PROMENADNE GLAZBE

Autor - 28/11/2012 0
U organizaciji Učilišta Relković i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH u utorak 27. studenog 2012. u Novoj Gradiški je gostovao…

NOVOGRADIŠKE KAZALIŠNE DASKE

Autor - 27/05/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 27. svibnja 2014. – Novogradiška publika u ponedjeljak 26.svibnja 2014. imala je priliku vidjeti komediju VLAŠKA POSLA u…