U DVORANI RELKOVIĆ

519 0

Svoj tradicionalni koncert u čast Dana grada i blagdana Župe Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u petak 30.studenoga 2012. u Dvorani Relković održali su članovi Udruge Matice hrvatskih umirovljenika Nova Gradiška i njihovi gosti,

članovi KUD-a „Tkanica“ iz Okučana.

 

U ime Grada sve nazočne na blagdanskom koncertu pozdravio je, a novogradiškim umirovljenicima čestitao na njihovom marljivom radu i entuzijazmu – predsjednik Gradskog vijeća Nove Gradiške prof. Mirko Golovrški, a u ime Udruge umirovljenika Nove Gradiške, njihov predsjednik Ivo Varkašević:

 

– Naši umirovljenici pravi su primjer kako godine ne poznaju granice i kako za sve što u životu radimo valja imati srce i dušu, a naši umirovljenici sigurno je imaju. Večerašnjim koncertom žele pokazati svojim sugrađanima sve ono što su vrijedno radili i vježbali tijekom godine – istaknuo je predsjednik Varkašević.

 

Folklorna, tamburaška i sekcija pjevačkog zbora novogradiških umirovljenika na svečanom koncertu predstavila se u svom najboljem izdanju , a odabirom pjesama i kola iz Slavonije ugodno iznenadili sve koji su ih došli gledati i podržati.

 

Njihovi gosti – članovi Kulturno umjetničkog društva „Tkanica“ iz Okučana izveli su pjesme i plesove iz Banata, Podravine i igre Hrvata iz Hrvatske te krajeva iz kojih su doselili u Okučane.

Related Post

U NOĆI MUZEJA 2013

Autor - 29/01/2013 0
Svečanom zatvaranju izložbe ZA BLAGDANSKIM STOLOM, upriličenom u NOĆI MUZEJA 25.siječnja 2013. uz brojne poklonike umjetnosti pridružili su se i…