OBNOVA ŽELJEZNIČKE PRUGE NOVSKA-OKUČANI

695 0

OKUČANI, 2. prosinac 2012. – Obnova željezničke pruge na dionici Novska – Okučani i izgradnja novog kolodvora u Okučanima značajni su za razvoj Okučana, cijele okučanske, ali i susjednih općina.

 

-Istaknuo bih da je obnova i rekonstrukcija željezničke pruge i izgradnja novog kolodvora u Okučanima veoma bitna za Republiku Hrvatsku i Općinu Okučani. Izgradnja suvremenog željezničkog kolodvora i nove zgrade će nam biti na ponos. Smatram da će željeznički prijevoz u budućnosti biti prometna žila kucavica i iznimno važan za razvoj naše općine. Od rekonstrukcije željezničke pruge već sada imamo veliku korist jer smo barem dijelom riješili veliki problem nezaposlenosti. Na obnovi i rekonstrukciji pruge s područja općine Okučani trenutno radi 26 ljudi, a posao su dobili i prijevoznici – kaže načelnik Aca Vidaković.

 

Radovi na rekonstrukciji pruge na dionici Okučani – Novska, počeli su u rujnu ove godine kao sastavni dio projekta koji se financira iz sredstava Europske unije. Nakon završetka rekonstrukcije sjevernog kolosijeka, uslijedit će radovi na rekonstrukciji južnog kolosijek, a potom se pristupa rekonstrukciji kolodvora Okučani u koju je uključena i obnova zgrade kolodvora.

Related Post

NE POSUSTAJU U PRIJATELJSTVU

Autor - 08/11/2014 0
OKUČANI, 8. studeni 2014. – Danas i sutra tradicionalno se obilježava prijateljstvo mještana Okučana i mađarskog grada Tsazara. Umjesto maratonaca…

CVJETNICA U OKUČANIMA

Autor - 02/04/2012 0
OKUČANI, 2. travanj 2012. – U Okučanima je na jedinstven način proslavljena Cvjetnica, nedjelja kojom započinje Veliki tjedan.