DANI OTVORENIH VRATA U DOMU „DRAGI BLIŽNJI“ U OKUČANIMA

1984 0

Autor Miorad Oršulić Mican
OKUČANI – Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba datira od 14. prosinca 1990. god. Odlukom i Rezolucijom 45/106 Glavne skupštine Ujedinjenih naroda.
Tom obilježavanju se pridružuje Dom „Dragi bližnji“ u Okučanima od svoga osnivanja 1. listopada 2008. god.
Pod nazivom „Dani otvorenih vrata“ Međunarodni dan starijih osoba počeo je 30. rujna kada su se „otvorila vrata“ za sve građana kako bi se upoznali sa radom Doma nakon čega je slijedila proslava rođendana korisnika Doma.
Manifestacija je nastavljena na sam Međunarodni dan starijih osoba u utorak, 1. listopada sv. Misom za sve korisnike, djelatnike i suradnike. Misno slavlje je predmolio vlč. Rok Ivanović župnik u Lipiku i duhovni skrbnik u lječilištu Lipik. Nadahnuto je propovijedao i pozvao korisnike Doma da mole za one koji se brinu o njima kako bi njihovi dani bili ispunjeni radošću i ljubavlju.
Sv. Misi su nazočili Darko Tomljenović iz ortopedske tvrtke Lohmann i Rausher, Marijana Grizelj iz Allianz osiguranja, susjedi i prijatelji, djelatnici Doma, korisnici te obitelji korisnika.
Nakon sv. Mise svi su pozvani na svečani ručak koji su pripremili djelatnici doma sa časnim sestrama Klanjateljicama Krvi Kristove.
Ravnateljica Doma „Dragi bližnji“ sestra Ljubica Radovac je nazočne upoznala s bogatim aktivnostima Doma koji danas slavi jedanaest godina od svog uspješnog rada.
Uslijedilo je potom druženje uz kavu i kolače, a da bi svečanost bila kompletna, na kraju se i zapjevalo.

Related Post