9 NOVIH POZITIVNIH OSOBA: Slavonski Brod 5 te po 1 osoba u općinama Garčin, Gornja Vrba, Bukovlje i Podcrkavlje

958 0

SLAVONSKI BROD, 9. rujna 2020. – U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije evidentirano je devet (9) novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2.

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod 5 te po 1 osoba u općinama Garčin, Gornja Vrba, Bukovlje i Podcrkavlje,

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 472, dok je broj aktivnih slučajeva 99. Hospitaliziranoje11 osoba (isto kao i prethodni dan), nema hospitaliziranih osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze 474 osobe (35 osoba manje u odnosu na prethodni dan).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 ukoliko ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana-navodi u današnjem priopćenju Stjepan Bošnjaković, načelnik Stožera CZ BPŽ.

Related Post