ADVENT U NAŠEM GRADU: Gradski park se pretvara u čarobnu šumu s klizalištem i kućom Djeda Božićnjaka

2246 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 20. studeni 2019. – Turistička zajednica Nova Gradiška danas je predstavila program ovogodišnjeg „Adventa u našem gradu „ koji će, kako se moglo čuti, biti najraskošniji i sadržajima najbogatiji do sada, a pripremljen je s brojnim partnerima. Kako je kazao Bernard Kumić, sve će se odvijati tijekom prosinca na novoj lokaciju u gradskom parku koji će biti pretvoren u adventski park u koji se očekuje, uz Novogradiščane, dolazak ljudi iz novogradiškog kraja i okolnih gradova.
Ističući da Grad svake godine sve više novca ulaže u ovu blagdansku manifestaciju, pa tako i ove, zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić, zahvalio se svima na uloženom trudu, pozvao građane da dođu i najavio je nove adventske sadržaje o kojima je više govorila direktorica turističke zajednice Dinka Matijević.
Svi se sadržaji sele u gradski park, osim adventskog sajma koji će se održati u Društvenom domu. U gradski park se seli i klizalište, koje će biti na središnjem dijelu kod displeya i imati će kružni tok gradskim stazama. Pripremljeni su ili se pripremaju brojni sadržaji. Najviše ih je namijenjeno djeci, a bit će sadržaja za odrasle na prostoru kod fontane.
-14. po redu Advent u našem gradu, po uzoru na neke velike gradove, ove će godine naš park pretvoriti u jednu ČAROBNU ŠUMU, u kojoj će se od 30. studenog do Božića događati sve ono što čini radost adventa, najprije za djecu, ali i za odrasle. Klizalište ćemo smjestiti, također u gradski park, a svečano otvorenje će biti 30. studenog u 17 sati u organizaciji Društva „Naša djeca“, Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma. U suradnji s župnom crkvom o župnikom će se zapaliti prva adventska svijeća na kružnom toku kod župne crkve, gdje će biti postavljen adventski vijenac. Nakon toga pored fontane će uslijediti dio otvorenja namijenjen za odrasle, gdje će uz ugostiteljske sadržaje održati koncert Gradske glazbe. Klizalište će biti otvoreno svaki dan od 11 do 22 sata, a ako bude interesa i kasnije. Svaki dan će biti sadržaja za djecu koje će organizirati Društvo „Naša djeca“ i Rođendaonica u KUĆI DJEDA BOŽOĆNJAKA (također u parku), što jer ove godine jedna od novosti. Bit će raznih radionica, pisanja pisama Djedu Božićnjaku, humanitarnih akcija, igre, pjesme i plesa.
Svake subote će se paliti slijedeća adventska svijeća uz sudjelovanje gradskih pjevačkih skupina i Crkvenog zbora, a Gradska glazba, Barbara Dautović i Yaka će kod fontane imati koncerte – kazala je uz ostalo Dinka Matijević i dodala da će se Adventski sajam održati u Društvenom domu 20. i 21. prosinca za koji je već sada prijavljeno preko 50 izlagača.
Sve više se u ovu manifestaciju uključuje i Udruženje obrtnika Nova Gradiška čiji je predsjednik Tomislav Šimić izrazio zadovoljstvo što je to tako, posebno na sajmu gdje obrtnici i gospodarstvenici prezentiraju svoje djelatnosti.
-Drago mije što nalazimo zajednički jezik i što možemo u kontinuitetu bolje i kvalitetnije organizirat, ne samo ovu, već i sve manifestacije u gradu – kazao je Tomislav Šimić.

 

Related Post

HRVATSKA POSLOVNA TAJNICA

Autor - 16/11/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 16. studeni 2012. – Sedamnaestu godinu za redom nacionalna strukovna udruga Hrvatska poslovna tajnica dodjeljuje godišnje nagrade EA…