Šahisti u spomen na Vukovar

399 0

16. studeni 2011. Šahovski klub invalida «Hvidra-Brod»

po prvi puta bio je domaćin tradicionalnog šahovskog turnira Dani sjećanja na Vukovar koji se održava u spomen na herojsku borbu i mučeništvo Vukovara i Vukovaraca . Predsjednik kluba Mato Opačak pozdravio je sve nazočne i naglasio razlog što po prvi put organizira turnir novo osnovani Šahovski klub Hvidra-Brod jer Gradska Hvidra nije imala sluha. Šahisti su zatim minutom šutnje odali počast poginulim braniteljima Vukovara i Vukovarcima.

 

 

Na turniru su nastupile i četiri udruge osoba s invaliditetom. Nakon 48 odigranih partija najuspješniji su bili šahisti Udruge Hvidre-Brod Slavonski Brod s 9.5 bodova. Drugo mjesto pripalo je Udruzi Dragovoljaca i Veterana 6.5 bodova, treće mjesto zauzela je Udruga slijepih invalida sa 6.0 bodova, dok je četvrto mjesto pripalo Udruzi gluhih s jednim osvojenim 2.0 boda. Sudac turnira je bio Ivica Kolakovski NA. Nagrade je dodijelio Mato Opačak. Za pobjednike su nastupili: Ivica Kolakovski 3/2.5, Ilija Garić 3/2.0, Mato Opačak 3/2.0, Ninoslav Ljubičić 3/3.

 

Na slici pobjednička ekipa Šahovskog kluba invalida Hvidre – Brod Ilija Garić, Ivica Kolakovski, Mato Opačak i dr. Ninoslav Ljubičić.

Related Post